BIST 10.265
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.376,68
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Diyarbakır'da Bahçeli'ye saldırı planı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır mitinginde provokasyon amaçlı eylem hazırlığında olan bazı kişiler yakalandı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır mitinginde provokasyon amaçlı eylem hazırlığında olan 15 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı operasyonda MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır mitinginde provokasyon amaçlı eylem hazırlığında olan 15 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerin Diyarbakır mitinginde MHP'li kitlenin içine girerek eylem yapma hazırlığında olduğu söyleniyor. Bir diğer iddiaya göre de gözaltına alınanlar MHP'li...

İstihbarat şube tarafından bir süredir izlenen bu MHP'li grup, Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır'daki mitingi sırasında MHP'li kitlenin arasına girerek bıçak ve silahla provokasyon düzenleyecekti. Ayrıca gözaltına alınan kişilerin daha önce cinayet ve gasptan sabıkaları olduğu da söyleniyor.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, bilgisayar ile bazı dijital malzemeler ele geçirildi.

BAHÇELİ DİYARBAKIR'DA NE MESAJ VERECEK?

MHP lideri Devlet Bahçeli 11 yıl aradan sonra ilk kez Diyarbakır'a gidecek. 6 Haziran'da Diyarbakır'da miting yapacak olan MHP liderinin konuşmasında neler söyleyeceği merakla beklenirken, bu konuda Başdanışmanı Zuhal Topçu'dan açıklamalar geldi.

Başbakan Erdoğan'ın, "Gavurdağı'nın ötesine geçemiyor" diyerek eleştirdiği MHP Lideri Devlet Bahçeli sürpriz bir kararla 6 Haziran'da Diyarbakır'a gitmeye karar verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli 11 yıl aradan sonra ilk kez Diyarbakır'a gidecek. 6 Haziran'da Diyarbakır'da miting yapacak olan MHP liderinin konuşmasında neler söyleyeceği merakla beklenirken, bu konuda Başdanışmanı Zuhal Topçu'dan açıklamalar geldi.

Bahçeli'nin Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Adayı olan Zuhal Topçu, NTV'de katıldığı canlı yayında "Sayın Genel Başkan'ın üslubu Diyarbakır'da da aynı olacaktır. Genel Başkanımız yurdun her yerinde aynı üslubu kullanmaktadır. Batı'da farklı Doğu'da farklı bir üslup kullanmamaktadır. Nitekim Diyarbakır mitinginde de Batı'da ne konuşuyorsa öyle konuşacaktır. Farklı bir üslubu olmayacaktır" dedi.

Topçu, MHP'nin geçmişte pek çok Doğu ilinde de milletvekili çıkardığını ifade ederek, "Ama terörden ötürü yeterli iletişim kurulamadı. Bir kopukluk oluştu. Bu kopukluğun giderileceği kanaatindeyim. Genel Başkanımız bu konuda kararlı" diye konuştu.

"Kürt sorunu olduğunu düşünmediklerini, Türkiye'nin terör sorunu olduğunu" ifade eden MHP'li Topçu, şöyle devam etti: "Bin yıllık bir kardeşlik sözkonusu. Kardeşliğimiz bozulmaya çalışılıyor, ayrıştırılmak isteniyoruz. Bu terör sorununun çözümü için bir komisyon kurulmalı ve bu sorunun çözümü için projeler üretilmeli. MHP bu konuda hazır.. Bölgenin ihmal edildiği, sosyal devlet ilkelerinin yetersiz kaldığı inkar edilemez. Ama bu sadece Doğu Anadolu için geçerli değil. Her bölgemizde butür ihmaller olmuştur."

MHP'li Zuhal Topçu, skandal kasetlerle ilgili ise "İnsanlarımızın sağduyusuna güveniyoruz" demekle yetindi.