BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da 15 Ağustos alarmı!

PKK’nın ilk silahlı eylemi yaptığı 15 Ağustos 1984 öncesi Diyarbakır'da olağanüstü güvenlik önlemi alındı.

Abone ol

Diyarbakır kent merkezinde polise yönelik canlı bomba eylemi için PKK'lı bir teröristin kentte keşif yaptığı bilgisi, güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

PKK’nın Doğu ve Güneydoğu’daki ilk silahlı eylemi yaptığı 15 Ağustos 1984 tarihi öncesi Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde olağanüstü güvenlik önlemi alındı.

İstihbarat birimleri ve güvenlik güçleri tarafından çözülen şifreli talimatların ardından, İçişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı, tüm birimlere, "acil" koduyla mesaj göndererek, olası kanlı saldırılara karşı en üst seviyede güvenlik almaları talimatı verdi.

CANLI BOMBA KORKUSU

Acil olarak geçilen talimatta güvenlik önlemlerinin tekrar gözden geçirilmesi ve eksikliklerin tamamlanması istenirken, terör örgütünün Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’nda bomba eğitimi alan bir PKK’lının Bingöl-Kulp üçgenindeki kampa gönderildiği, Diyarbakır polisine yönelik bombalı saldırı düzenlemek üzere 2 gün önce kente geldiği iddia edildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, tüm polis birimlerinden önlemlerin en üst düzeye çıkarmalarını isterken devriye gezen polislerin çelik yelekli ve silahlarının hazır konumda, anında müdahale edecek durumda olmasını istedi.