BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Arınç'ı çileden çıkartacak sözler

CHP sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, AK Parti sözcüsü Bülent Arınç'ı ağır dille eleştirdi.

Abone ol

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın, "YAŞ toplantısında neler konuşulduğu açıklansın" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun talebine güldüğünü belirterek, "YAŞ toplantılarında ne konuşulduğunu sormak Sayın Kılıçdaroğlu'nun hakkı değildir, ilgisi de yoktur" sözlerine aynı sertlikte yanıt geldi.

CHP sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, "Türkiye nerede ağlayacağını, nerede güleceğini kestiremediğimiz bir denge bozukluğuyla malul hükümet sözcüsünün talihsiz beyanlarını şaşkınlıkla izlemektedir" dedi.

"YAŞ AKP'NİN MAHREMİ DEĞİLDİR"

Tamaylıgil, açıklamasında şöyle dedi:

"Bu talihsiz beyanıyla Sayın Arınç kendi partilerinin Merkez Yürütme Kurulu toplantılarıyla Yüksek Askeri Şura toplantısını eşdeğer görmektedir. Yüksek Askeri Şura Toplantısı AKP'nin mahremi değildir. Sayın Arınç maalesef Tek Parti Devleti heveslerini barındıran bir zihniyeti dışa vurmuştur. Bu pervasız bir itiraftır.

Bugün devletin ve milletin kurumlarını adeta parti uzantısı yapılar olarak gören bir 'Parti Devleti' anlayışıyla karşı karşıyayız. Daha düne kadar Yüksek Askeri Şura Kararlarının yargı denetimine tabi olmasını savunanlar ve bütün YAŞ kararlarına muhalefet şerhi koyanların geldiği bu nokta ibret vericidir."

Tamaylıgil, böylece bazılarının hukuk devleti ve şeffaflıktan ne anladığının açıkça görüldüğünü ifade ederek, "Umarız ki, Hükümet Sözcüsü Sayın Arınç Hükümeti temsilen konuşmuyordur" dedi.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Kılıçdaroğlu'nun YAŞ toplantısıyla ilgili sözlerini şöyle eleştirmişti:

"CHP liderinin 'Kapalı kapılar arkasında neler konuşuldu, bizlere açıklansın... Ne oldu da 14 komutanın terfi alma süresi uzatıldı?' sözlerine, yani affedersin gülmekten kendimi alamıyorum. Umarım Sayın Kılıçdaroğlu böyle dememiştir, biz böyle anlamışızdır. Bir siyasi partinin genel başkanı, Siz orada ne konuştunuz kapalı kapılar arkasında' diyebilir mi? Bunu derse o siyasetçinin Anayasa'yı, kanunları bildiğinden bahsedebilir miyiz?

Kendisi son günlerde biraz basına kapalı hale geldi. Ancak Milliyet gazetesinden birilerine konuştuğunu biliyoruz. YAŞ toplantılarında ne konuşulduğunu sormak Sayın Kılıçdaroğlu'nun hakkı değildir, ilgisi de yoktur."

AA O SÖZLERİ GÖRMEDİ

Anadolu Ajansı CHP sözcüsünün yazılı açıklamasını ''Daha düne kadar Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarının yargı denetimine tabi olmasını savunan, kararlara muhalefet şerhi koyanların bugün geldiği noktanın ibret verici olduğunu'' sözlerini öne çıkartarak verdi. Yazılı açıklamadaki Arınç’a yönelik ağır sözlere ise haberde yer vermedi.