BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sokak ortasında boğazını kestiler

Şanlıurfa merkezde dolaşan Mehmet Karakuş adlı genç, boğazı kesilerek öldürüldü!

Abone ol

Şanlıurfa'da, 24 yaşındaki Mehmet Karakuş isimli genç, kent merkezinde dolaştığı sırada tartıştığı ve madde bağımlısı olduğu ileri sürülen kişiler tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Boğazı kesilen gencin ölüm haberini alarak morga koşan yakınları gözyaşı döküp sinir krizi geçirirken, polis cinayetin ardından kayıplara karışan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

Olay, dün saat 21.30 sıralarında kentin en işlek bölgesi olan Balıklıgöl civarındaki Bıçakçı Pazarı'nda meydana geldi. Tarım işçisi olan ve birkaç gün önce Manisa'dan Şanlıurfa'ya gelen Mehmet Karakuş, Akabe Mahallesi'nde ailesiyle birlikte iftarını açtıktan sonra dolaşmaya çıktı. Balıklıgöl'e giden Karakuş, güzergah üzerindeki Bıçakçı Pazarı'ndan geçerken tanımadığı ve madde bağımlısı olduğu iddia edilen 2 kişi ile bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışmaya başladı. Tartışma sırasında kaçan Karakuş, peşinden koşan 2 kişi tarafından yakalandıktan sonra boğazı kesildi. Karakuş, kanlar içerisinde yere yığılırken, bıçaklı saldırganlar ise kayıplara karıştı.

Olayı gören esnafların ihbarı üzerine bölgeye gelen polis, eşkali verilen 2 saldırganın yakalanması için çalışma başlatırken, ağır yaralı Karakuş ise ambulans ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Mehmet Karakuş, acil serviste yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Karakuş'un cesedi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

AİLESİ İSYAN ETTİ

Karakuş'un ölüm haberini alan çok sayıda yakını de hastaneye akın etti. Sinir krizi geçiren Karakuş ailesinin fertlerini, yakınları ve polisler teselli etmeye çalıştı. Kürtçe ağıtlar yakan ve fenalık geçirenlere acil serviste müdahale edildi. Öldürülen Mehmet Karakuş'un ağabeyi Nazım Karakuş, "Kardeşim dolaşmaya çıkmıştı. Neden öldürdüler onu?" diye gözyaşı döktü. Kardeşinin öldürüldüğü Bıçakçı Pazarı'na yakın bölgede oturduğunu söyleyen Nazım Karakuş, "Kardeşimin öldürüldüğü bölge uyuşturucu ve uçucu madde bağımlılarının meskeni olmuş durumda. Defalarca durumu polise ve yetkililere bildirdik. Bugüne kadar hiçbir önlem alınmadı. Bizim bu çağrımızı duymaları için kardeşimin ölmesi mi gerekiyordu?" diye konuştu.

CENAZE ARACININ CAMINI KIRDILAR

Polisin güvenlik önlemi aldığı morg önünde uzun süre gözyaşı döküp ağıt yakanlar, Mehmet Karakuş'un cesedinin çıkarılışı sırasında da fenalık geçirdi. Cenaze aracına saldıran öfkeli kalabalık, aracın camlarını kırdı. Güçlükle sakinleştirilen Karakuş'un yakınları, olayı gerçekleştiren zanlıların yakalanmasını istedi. Polis, eşkali belirlenen 2 zanlının yakalanması için bölgede çalışma başlattı.

SAPIĞIN BÖYLESİ HİÇ GÖRÜLMEDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]Antalya'da 3 gün önce Muratpaşa ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinde ayakkabısına kamera yerleştirerek kadınlarının eteklerinin altını görüntülediği öne sürülen bir kamu kurumundaki yönetici, vatandaşların ihbarı ile pazar yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Şarampol Polis Merkezi'nde sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilen kamu görevlisi, 10 bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili idari soruşturma başlatan Antalya Valiliği, yönetici konumundaki kamu görevlisinin açığa alınmasına karar verdi.

10 GÜNLÜK KOCA CANINDAN ETTİRİYORDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]Yeni evlendiği kocasından şiddet gören Gülten Coşkun adlı kadın, kocasından kaçmak isterken canından oluyordu.

Henüz 10 gün önce evlendiği eşi tarafından öldüresiye dövülen 31 yaşındaki Gülten Coşkun adlı kadın, kocasının tuvalette olduğu bir sırada çarşafları birbirine bağlayarak evden kaçmak isterken 5. kat balkonundan sarktığı sırada 2. kat balkonuna düştü.

Olay Çayırova Emek Mahallesi'nde dün akşam 19.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, henüz 10 gün önce 27 yaşındaki Mehmet Akif Coşkun ile evlenen Gülten Coşkun evliliğinin ilk gününden itibaren dayak yemeye başladı. Dün de kocası tarafından dövülen Gülten Coşkun, eşi tuvaletteyken çarşafları birbirine bağlayarak mutfağın bulunduğu 5. kat balkonundan aşağıya inerek evden kaçmak istedi. Eşinin mutfak kapısını kilitlediğini fark eden koca, kapıyı kırarak eşinin üzerine onu engellemek istedi. Gülten Coşkun aceleyle aşağıya inmeye çalışırken yaklaşık 8 metre yükseklikten 2. katta bulunan kullanılmayan balkona düştü.

Feryatlarını duyan komşularının durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri akın etti. Polis ve itfaiye ekipleri kadının düştüğü yere itfaiye aracının sepetiyle çıktı. Sağlık ekipleri burada ona ilk müdehaleyi yaptıktan sonra aşağı indirildi. Sürekli olarak "Beni kocam dövdü" diyen Gülten Coşkun hastaneye sevkedilirken, kocası Mehmet Akif Coşkun'un evden kaçtığı anlaşıldı. ekipler bir süre sonra onu yakalayarak gözaltına aldı.

Hastanede tedavi altına alınan Gülten Coşkun'un iki ayağının da kırıldığı öğrenilirken, talihsiz kadın ilk gereken müdehalenin ardından kendi isteğiyle baba evine gönderildi. Yaşadıklarını korku içinde anlatan ve dayak izlerinden dolayı yüzünün görülmesini istemeyen Gülten Coşkun 10 günlük eşinin kendisine uyguladığı işkenceleri anlattı.

Eşinin psikopat ruhlu birisi olduğunu anlatan Gülten Coşkun şunları söyledi:

"Görücü usulü ile fakat isteyerek evlendik. Onu seviyordum. Nişanlılık dönemimde iki kez beni dövdü. Beni kıskandığını söylüyordu. Evlenince belki düzelir sandım ama şiddet uygulaması daha da arttı. Evliliğin ilk 3 günü herşey gayet normaldi. 4'üncü gün beni sadece iç çamaşırıyla bırakarak önce su şişeşiyle dövdü. Hırsını alamadı, masayı kırarak masa ayağıyla vurmaya başladı. Beni ve ailemi ölümle tehdit ediyordu. 'Kendini şu balkondan at yoksa ben atarım' diyordu. Ondan kurtulmam lazımdı. Mutfağın kapısını kilitledim. 2. kattaki balkona yorgan attım. Çarşafları dolayarak boruya bağladım. Benim kaçmak istediğimi anlayınca mutfak kapısını kırdı. Çok korktum üzerime gelme dedim geldi. Sonra ellerim kaydı beton zeminli balkona düştüm."

İki ayağı alçıya alınan kadın devletten kendisi gibi olan kadınların koruma altına alınmasını ve ölümle yüz yüze bırakılmamasını isterken, gözaltına alınan Mehmet Akif Coşkun ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

4 KİŞİLİK BİR AİLE YANARAK CAN VERDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]

Manisa Kula'da tatilden dönen Yılmaz ailesinin içinde bulunduğu otomobil, karşı yönden gelen kamyonla çarpıştı. Kazada baba Nevzat, anne Ayşe ve çocukları Berfin (5) ile Doğukan (2) yaşamını yitirdi.

Manisa'nın Kula ilçesinde, tır ile otomobilin çarpışması sonucu, anne baba ve iki çocukları hayatını kaybetti. Nevzat Yılmaz'ın (30) kullandığı 06 AL 5793 plakalı otomobil, İzmir-Ankara karayolunun Kula geçişi Sandal Kavşağı'nda karşı yönden gelen Ahmet Özdemir (65) yönetimindeki 26 ULT 609 plakalı tırla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle takla atan otomobil, yakıt deposunun patlaması sonucu alev alarak yandı. Tamamen yanan otomobildin sürücüsü baba Nevzat, anne Ayşe (30) ve çocukları 5 yaşındaki Berfin ile 2 yaşındaki Doğukan Mert Yılmaz yanarak yaşamını yitirdi.

Diğer sürücülerin ihbarı sonucu olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yanmakta olan otomobil söndürülerek cesetler çıkarıldı. Yılmaz ailesinin cesetleri otopsi yapılmak üzere Manisa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

ATAMA BEKLİYORDU

Bir haftalık tatil için Çeşme Özgekent Sitesi'ndeki yazlığa gelen ailenin, tatilin bitmesinin ardından Ankara'daki evlerine dönmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. Yılmaz çiftinin Çeşme'deki komşuları, biyoloji öğretmeni olarak atanmasını bekleyen Ayşe Yılmaz'ın, hasta babası ve dizinden ameliyat olan annesine bir süredir baktığını, Nevzat Yılmaz'ın da yıprandığını düşündüğü eşi ve çocuklarıyla Çeşme'deki yazlığa geldiğini, ailenin bir hafta burada kaldıktan sonra saat 06.00'da Ankara'ya dönmek üzere yola çıktığını anlattı.

YOLDA İNCELEME

Yılmaz ailesinin fertlerinin hayatını kaybettiği kazanın meydana geldiği yolun yaklaşık 200 metre yakınında önceki gece başka bir kaza meydana geldiği, tırla çarpışan otomobilin sürücüsü Emrullah Kavak (30) ile yanındaki arkadaşı Tevfik Köse'nin (26) olay yerinde hayatını kaybettiği kaydedildi. İki kazanın da İzmir-Ankara karayonunun asfaltlama çalışması nedeniyle bir bölümü kapatılan, trafik akışının gidiş ve geliş birer şerit olarak verildiği kısımda meydana gelmesi üzerine, Karayolları ekiplerinin bölgede inceleme başlatıldığı bildirildi.

ÖLÜMLE BURUN BURUNA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]Zonguldak'ta Harmankaya Şelalesi'nin yürüyüş parkuru işini yaparken ayağının kayması sonucu 4 metreden kayaların arasına düşerek yaralanan taşeron firma işçisi, yaklaşık 7 saat süren çalışmanın ardından kurtarılabildi.

Edinilen bilgiye göre, Elvanpazarcık beldesi sınırlarında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Elvanpazarcık Belediyesi tarafından 45 gün önce turizm amaçlı Harmankaya Şelalesi yürüyüş parkuru ve dinlenme kulelerinin yapımına başlandı.

Ahşap ve demir merdivenlerin şelalelerin kenarındaki yamaçlara monte edilmesi işinde çalışan işçilerden Emrah Coşkun (23), saat 13.00 sıralarında Harmankaya 2 Şelalesi'nin bulunduğu yamaçta çalışırken ayağının kayması sonucu 4 metre aşağıdaki kayaların arasına düşüp yaralandı.

Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, bölgede turizm amaçlı projede çalışan taşeron firma işçisinin durumu hakkında bilgi vererek, "İşçi arkadaşımız şelalenin yamacında malzeme taşırken ayağının kayması sonucu düşmüş. Ağır yarası yok. Arkadaşımızı kurtarmak için sağlık ekipleri yoğun çalışma yapıyor. Kurtarma işi çok zor olduğu için uzman ekipleri çağırdık." dedi.

Ayağının kırıldığı tespit edilen yaralı işçiyi kurtarma çalışmalarına 112 Acil Sağlık ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Bolu'dan 4 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi katıldı.

Ekipler, Harmankaya 2 Şelalesi'nin alt tarafındaki 10 metrelik kayadan yaralıyı indirdiği sırada zor anlar yaşadı. Kayalık ve patika yollardan oluşan bin 100 metrelik güzergâhı 2 saatte aşan ekipler, yaklaşık 7 saat süren çalışmanın ardından Coşkun'u ambulansa ulaştırmayı başardı.

İşçi Emrah Coşkun, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Eğitim Sorumlusu Zafer Pala, meslek hayatındaki en zor kurtarma çalışmalarından birine katıldığını belirterek, "Son derece zor, kayalık güzergahtan yaralıyı indirdik. Yaralının bacağındaki kırık dışında genel sağlık durumu iyi. Bence hasta çok şanslı. Eğer yarası ağır olsa hasta için kötü olabilirdi. Ama uzun süren çabanın sonunda hastayı kurtardık" diye konuştu.

TAŞLI SOPALI SALDIRIYA UĞRADILAR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]Adana'da, aranan şahsı yakalamak için operasyon düzenleyen polis, mahallelinin taşlı sopalı saldırısına uğradı. Saldırıda 1'i komiser 6 polis yaralandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı, İnfaz Büro Amirliği ekipleri hırsızlık, uyuşturucu satmak ve bulundurmak suçlarından aranan Kerem Yanku'yu yakalamak için Güzelevler Mahallesi'nde bugün sabah 06.30 sıralarında operasyon yaptı. Polisler aranın zanlıyı aldığı esnada, mahalleli taş ve sopalarla saldırıya geçti. Takviye ekiplerin de sevk gelmesiyle olaylar kontrol altına alındı.

Saldırıda İnfaz Büro Komiseri Miraç Fındıklı (27) ağır olmak üzere, 6 polis yaralandı. Ağır yaralanan komiser sivil ekip otosuyla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, 5 polis memuru da hastanede ayakta tedavi edildi. Kafasına aldığı darbelerle ağır yaralanan komiserin durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

 

ÖLÜMÜ DAYILARININ ELİNDEN OLDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]Balıkesir'de hurdacılık yapan 23 yaşındaki Remzi Çapacı'yı pompalı tüfek ve tabancayla öldürdükleri ileri sürülen dayıları 30 yaşındaki Şener K. ve 24 yaşındaki Tamer K. gözaltına alındı.

Babasıyla birlikte hurdacılık yapan Remzi Çapacı, bugün saat 10.30 sıralarında 10 L 3529 plakalı kamyonetiyle işe gitmek üzere yola çıktı. Birinci Gündoğan Mahallesi'ne geldiğinde Çapacı'nın önü dayıları Şener K. ve Tamer K. tarafından kesildi. İki kardeş, pompalı tüfek ve tabancayla, Çapacı'ya ateş etmeye başladı. Çapacı, can havliyle kaçarak caddedeki bir simitçiye sığındı. Ancak, dayıları peşine düşüp, fırında sıkıştırdıkları Çapacı'yı öldürüp, kaçtı.

Polis, olaydan kısa süre sonra yeğen katili iki dayıyı yakaladı. Şüphelilerin polisteki sorgulamalarından, Çapacı'nın daha önce beş arkadaşı ile birlikte dayısı Şener K.'yi dövdüğü için aralarında husumet bulunduğu için öldürdükleri öğrenildi.

Olayın duyulmasının ardından daha çok Roman vatandaşların yaşadığı Gündoğan mahallesi karıştı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olayların büyümemesi için önlem aldı. Cesedi görmek isteyen Remzi Çapacı'nın yakınları ile polis arasında tartışmalar yaşandı. Çapacı'nın cesedi cenaze aracıyla Balıkesir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cesedin, daha sonra otopsi için Bursa'ya gönderileceği belirtildi.

Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. 

POLİS ADAYININ FECİ ÖLÜMÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...[PAGE]

Olay, İzmit 42 Evler İstasyonu'nda meydana geldi. Tren ile duvar arasında sıkışan 22 yaşındaki Ozan Balcı öldü.

İstanbul yönüne gitmek üzere hareket eden Ekspres Trene binmek isteyen ve İzmir'de Polis Okulu öğrencisi Ozan Balcı, trenle duvar arasında sıkıştı. Makinistin olayı farketmesi ve treni durdurması üzerine ağır yaralanan Ozan Balcı sevk edilen ambulansla hemen Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak, kurtarılamadı.

3'ÜNCÜ KATTAN YERE ÇAKILDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde üçüncü kattan düşen 1 yaşındaki çocuk ağır yaralandı. Gaziantep'te öğretmen olarak görev yapan, yıllık iznini geçirmek üzere Tuna Mahallesi Sağlık Caddesi'ndeki baba evine gelen Zülfü Parlak ile eşi Enes Parlak'ın 1 yaşındaki çocukları Musap Eren Parlak, 3. kattaki evde oyun oynamaya başladı.

Pencerenin yakınındaki kanepenin üzerinde oynarken pencereden toprak zemine düşen ve iki kat aşağıdaki havalandırma boşluğuna çarpan Parlak ağır yaralandı.

Düştükten sonra sürünerek yolun kenarına çıkan çocuğu fark eden Timur Bayram, Parlak'ı Kovancılar Devlet Hastanesine götürdü. Burada yapılan müdahalenin ardından Fırat Üniversitesi Hastanesine sevk edilen Parlak'ın durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Çevredekilerin haber verdiği anne ile baba da hastaneye gitti.

AĞAÇ KESERKEN BOĞAZINI KESTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN...

[PAGE]Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Yörükyeri köyünde 13 yaşındaki Cumhur Kul, bahçedeki dalları kesmek isterken kontrolünü kaybettiği testerenin boğazını kesmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Bahçedeki ağaçların dallarını kesen Cumhur Kul, kullandığı elektrikli testerenin kontrolünü kaybetti. Kul'un elinden kayan testere boğazını testi. Kanlar içerisinde kalan Cumhur Kul, 200 metre uzaklıktaki evlerine kadar yürüdü. Burada annesinin kucağına yığılan Cumhur Kul için 112 ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Akyazı Devlet Hastanesine kaldırılan çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.