BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Süper Lig'e veda etti

Diyarbakırspor, Kasımpaşa deplasmanda mağlup ayrılarak Süper Lig'e veda eden son takım oldu..

Abone ol

Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa deplasmanına çıkan Diyarbakırspor, 1-0 mağlup olunca Bank Asya 1. Lig'e düşen son takım oldu.

Ankaraspor ve Denizlispor'dan sonra gelecek sezon Süper Lig'de mücadele edemeyecek olan son takım da belli oldu: Diyarbakırspor. Sezon boyunca maddi kriz ve saha dışı olaylar yüzünden sıkıntılı zamanlar geçiren Diyarbakırspor, Kasımpaşa deplasmanında mağlubiyeti önleyemeyince, sezonun bitmesine 1 hafta kala küme düşmesi kesinleşti. Kasımpaşa, Diyarbakırspor'u yıkan golü 85. dakikada İsa Kaykun'la buldu.

Diyarbakırspor'un kümede kalma şansını matematiksel olarak bitiren bu galibiyet Kaısmpaşa'nın 40 puana yükselmesine ve 12. sırada Ankaragücü'yle puanları eşitlemesini sağladı.

İLK YARININ KIRILMA ANLARI

10. dakikada Burak'ın sağdan yaptığı ortada ceza sahasında Tazemeta'dan önce davranan kaleci Murat Şahin, topa sahip olarak önemli bir tehlikeyi önledi.

20. dakikada Merthan'ın geri pasında araya giren Tazemeta, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ayağından açınca, kalesini terk eden Murat Şahin meşin yuvarlağı kontrol etti.

23. dakikada Yekta'nın ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Cenk'in kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta top, kaleci Osman'dan döndü.

28. dakikada çalımlarla ilerleyen Sancak'ın ceza yayı üstünden sert vuruşunda, kaleci Osman yatarak meşin yuvarlağa sahip oldu.

Kalan sürede önemli bir pozisyon olmadı ve ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARININ KIRILMA ANLARI AZ SONRA

KASIMPAŞA: 1 - DİYARBAKIRSPOR: 0

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Ekrem Kan

Kasımpaşa: Murat Şahin, Keller, Koray, Merthan, Ergün, Yekta, Emre, Murat Erdoğan, Sancak, Gökhan Güleç, Cenk

Diyarbakırspor: Osman, Abdullah, Erdinç, Ümit, Adnan, Barış, Tjikuzu, Burak, Erdal, Tazemeta, Bebbe

Sarı Kart: Dk. 44 Burak (Diyarbakırspor)