BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak'ta esnaflar bölündü!

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantısında sert tartışmalar yaşandı.

Abone ol

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (UESOB) 20. Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Kuyumcular Odası Başkanı Atalay Savaş genel kurulda birlik yönetimine ve bazı oda başkanlarına sert eleştirilerde bulundu.

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen 20. olağan genel kurulda seçime tek liste ile gidildi. Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiğini ifade eden Birlik Başkanı Sadettin Özütürk, ekonomik kriz nedeniyle esnafın ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyledi. Konuşmasında geride kalan 4 yıllık süreci değerlendiren Sadettin Öztürk, yeni dönemde de esnafın sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışacaklarını kaydetti.

Genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde söz alan Kuyumcular Odası Başkanı Atalay Savaş, Uşak Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği yönetiminin mevzuatlar dışında hiçbir icraat yapamadığını söyledi. Bazı oda başkanlarına hedefi olmamakla ve sadece huzur hakkı almakla da suçlayan Atalay Savaş şunları söyledi; “Birlik yönetimi 4 yıldır esnafın sorunlarını çözme noktasında mevzuatlar dışında hiçbir icraat yapmıyor. Odalar arasında ayrımcılık yapıyor. Bazı oda başkanlarının hiçbir hedefi olmadığını ve sadece yönetim kurulu toplantılarına katılarak huzur hakkı aldığını üzülerek görüyorum. Hedefi olmayan bir insanın yada odanın başarılı olması mümkün değildir. Bu durumda olan oda başkanı arkadaşların kendilerine yeni dönemde hedefler belirlemesini ve içine düştükleri içler acısı durumdan kurtulmalarını arzu ediyorum. Birlik yönetiminin de yeni dönemde hepimize yaraşır yeni bir hizmet binası inşa etmesini talep ediyoruz. Birlik yönetimi yeni dönemde beklentilerimizi karşılamaz ise bir sonraki seçimde aday olarak yönetime talip olacağız”

Kuyumcular Odası Başkanı Atalay Savaş’ın konuşmaları üzerine yeniden kürsüye gelen Birlik Başkanı Sadettin Öztürk ise odalar arasında hiçbir ayrım yapmadıklarını savunarak Savaş’a oda başkanlarına yaptığı eleştiriler nedeniyle kınadı. Öztürk ayrıca yeni dönemde ihtiyalara cevap verebilecek nitelikte yeni bir hizmet binası inşa etmeyi hedeflediklerini de dile getirdi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve 208 delegeden 145'i oy kullandı. 105 delegenin oyunu alan Sadettin Öztürk yeniden Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlığına seçildi. Öztürk başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Hayri Dönmez, Cavit Sarı, Hasan Kurnaz, Mehmet Çavuşoğlu, Ahmet Amcaoğlu ve Şerif Ahmet Kırmaz yer aldı.