BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Hacettepe düşüşten kaçamadı

Bank Asya 1. Ligi'nin son haftasında sahasında Mersin İdman Yurdu ile 1-1 berabere kalan Hacettepe, TFF 2. Lig'e düştü.

Abone ol

Bank Asya 1. Ligi'nin son haftasının en kritik maçında Hacettepe ile Mersin İdmanyurdu, Cebeci İnönü Stadı'nda karşılaştı.

 İki takımın da küme düşme korkusu yaşadığı maç büyük bir heyecana sahne oldu. Maçın 10. dakikasında Hacettepe, Mustafa Kaya ile 1-0 öne geçti. Bu sonucun hemen ardından Çaykur Rizespor'un da Kocaeli deplasmanında öne geçmesiyle Mersin İdmanyurdu, küme düşme korkusunu iyice hissetmeye başladı. İkinci yarıda 55. dakikada Tuna ile eşitliği sağlayan Mersin İdmanyurdu, derin bir nefes aldı.

Maçın 1-1 olması sonucunda Hacettepe küme düşüyordu. Maçın geride kalan dakikalarında Hacettepe'nin baskısı sonuç vermeyince karşılaşma 1-1 sona erdi ve Hacettepe, Kocaelispor ile Dardanelspor'un ardından TFF 2. Lig'e düşen son takım oldu. Hacettepe, geçen sezon Süper Lig'e veda ettikten sonra bu sezon da Bank Asya 1. Lig'den düşerek, üst üste 2 sezon küme düşme acısını yaşamış oldu. Mersin İdmanyurdu ve Çaykur Rizespor ise son hafta kümede kalma sevincini yaşadı. Mersin İdmanyurdu, sezonu 41 puanla 14, Çaykur Rizespor 40 puanla 15. ve Hacettepe 38 puanla 16. sırada tamamladı.