BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,07
ALTIN 2.464,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır STK'ların Siirt faturası

Diyarbakır'da ortak açıklama yapan 50 STK temsilcisi Siirt Valisi ve Emniyet Müdürünün istifasını istedi.

Abone ol

Diyarbakır'da bir araya gelen 50 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, yaptıkları ortak açıklamayla, Siirt'teki cinsel istismar iddialarıyla ilgili olarak, Siirt Valisi ile Emniyet Müdürünün açığa alınmasını talep etti.

Aralarında Tabip Odası, Genel-İş Sendikası, Mimarlar Odası ve Eğitim-Sen Şube yöneticilerinin de yer aldığı 50 STK temsilcisi, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi'nde, Siirt'teki cinsel istismar iddialarıyla ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şubesi Müdürü Helin Bozarslan, Siirt'teki cinsel istismar iddiaları yargıya taşınmasına rağmen yetkililerin yaptığı açıklamaların kendilerinde ciddi kaygılar yarattığını öne sürerek, şunları söyledi:

''Bugüne kadar bölgedeki birçok yatılı ilköğretim okulunda çocuklara psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddet uygulandığına ilişkin iddialar ciddiyetle soruşturulmamış, çocuklar adeta her türlü istismara açık halde tutulmuşlardır. Çocuklarımızı yaşam boyunca travmalı hale sokan mağdurların eğitimin yaşamında kolayca silinmeyecek olumsuz bir tabloya neden olan olaylardan sonra bu bireylere yönelik özel çalışma yapılmalı, kişilik ve duyu dünyalarında yaşanan kırılmalara yönelik sosyal ve psikolojik destekler sunulmalıdır.

Yarınımız olan bu çocuklarımızı eğitmekle görevli kurumlarda yaşanan bu insanlık suçunun tüm yönleriyle araştırılmasını, konuya ilgili ciddi ihmali bulunan Siirt Valisi ve Siirt Emniyet Müdürünün açığa alınmasını talep ediyoruz.''