BIST 10.606
DOLAR 32,22
EURO 34,96
ALTIN 2.427,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başbakan'ın karşı çıktığı güzergah

Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın bugün açıkladığı üçüncü köprü güzergahını Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu dönem reddettiği ortaya çıktı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA-
İstanbul’a yapılacak üçüncü köprünün güzergahı aylarca süren tartışmaların ardından resmi olarak açıklandı. Açıklamanın ardından da tartışmalar başladı.

Üçüncü köprünün yeriyle ilgili en sert eleştiri bu köprünün güzergahını en doğru olarak tahmin eden İstanbul eski Mimarlar Odası Başkanı Oktay Ekinci oldu.

Açıklanan güzergahın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde gündeme geldiğini anlatan Ekinci, “Başbakan o zaman bu güzargahı şehir plancısı mimar uzmanlarına inceletti ve en zararlı güzergah olduğunu belirterek uygun bulmadı. Yıllar sonra yeniden bu güzergahın ortaya atılmasını hayret üstü bir şekilde izliyorum” dedi.

Ekinci üçüncü köprü güzergahı ile ilgili İNTERNETHABER’in sorularını yanıtladı. Açıklanan güzergahı tek kelimeyle “En zararlı güzergah olarak nitelendiren Ekinci şunları söyledi:

Bu en zararlı güzergah. Yeni bir güzergah da değil. Yıllar öncesinin güzargahı bu. Yüksek gerilim hattının geçtiği güzergah. 1997-98 yıllarında Karayolları Genel Müdürlüğü bu güzergahı istedi. O yıllarda Sayın Başbakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak reddetti bu güzergahı. 20 yıl önce bu güzergah reddedildi. En zararlı güzergah olduğunu başbakan Erdoğan belediye başkanı olduğu dönemde şehir plancılarına raporlattı.

Bu raporlara göre İstanbul’a en zararlı güzergah olan burada orman ve su havzalarının üçte ikisinin tahribatı yaşanacak.

Başbakan Erdoğan belediye başkanı olduğunda "bu güzergahı reddediyorum” dediğinde biz onu alkışladık. Ama 20 yıl sonra en zararlı güzergahın yeniden seçilmesini hayret üstü bir şekilde karşılıyorum."