BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.403,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Diyarbakır 'Nevruz'u yeni bir başlangıç

Mehmet Metiner, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları ve terörist başı Abdullah Öcalan’ın mesajı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Abone ol

Öcalan’ın mesajlarını ‘çok olumlu’ olarak nitelendiren Metiner, “Silahlara 'elveda' dedi. İslam kardeşliğine vurgu yaptı. Tarihsel geçmişimize vurgu yaptı. Günün çatışma değil, kardeşlik günü olduğunu söyledi. Çok anlamlı. Kesin bir dille silahlı güçlerin sınır dışına çıkması gerektiğini söyledi. Silahların miladını doldurduğunu söyledi. Silah yerine demokratik siyaseti önerdi. Binlerce, yüz binlerce insanda Diyarbakır’da bu çağrıya olumlu yanıt verdi. Türkiye’nin batısında da bu çağrının olumlu bakıldığı kanaatindeyim. Türk ve Kürt milliyetçilerini şaşırtan, birliğe, barışa, demokrasiye vurgu yapan bir konuşmaydı. Türkiye toplumunun bu konuşma ile rahatlayacağı kanaatindeyim.” diye konuştu.

Bir çatışmasızlık süreci olduğunu dile getiren Metiner, “Bu devam edecek. Bir takvim çerçevesinde silahlı güçlerin ülke dışına çekilmesi sağlanacak. 'Hayırlı uğurlu' olsun. Bölge halkının da Türkiye halkının da memnun olduğunu düşünüyorum.” ifadesini kullandı. Metiner, bazı partilerin mesajın kendisinden çok Abdullah Öcalan’ın posterlerine takılıp kaldığını söyledi.

"BİÇİME TAKILMAMAK LAZIM"

Muhalefet milletvekillerinden gelen, “Türk bayrağı yoktu.” eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Metiner, “Ülke bizim, Misak-ı Milli bizim deniyor. Kimsenin bu devletle bayrakla kavgası yok. Bence biçime takılmamak lazım. Diyarbakır Nevruz'u yeni bir başlangıç oldu. Silahlara elveda dediğimiz bir günün başlangıcı oldu. Herkese 'hayırlı olsun.'” dedi.