BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik'ten Öcalan'ın taleplerine ilk cevap

AK Partili Hüseyin Çelik Öcalan'ın silah bırakma çağrısını bu şekilde değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısını olumlu değerlendirdiklerini açıkladı.

Çelik televizyona yaptığı değerlendirmede Öcalan'ın taleplerinin sorulmasının üzerine kaba kuvvet ve şiddete

İŞTE NEVRUZ ALANLARINDA
YAŞANANLAR

-Abdullah Öcalan'ın mektubunun tam metni

-Nevruz alanındaki süpriz sanatçı

-Partilerden Öcalan'ın mektubuna ilk tepkiler

-Meclis'te Nevruz kutlamalarına

tepki eylemi

-Selahattin Demirtaş mektubu nasıl sakladı?

İŞTE YAŞANAN TÜM GELİŞMELER 

başvurmadan söylenen sözlerin değerlendirilebileceğini söyledi.

Çelik PKK'nın artık Öcalan'ın mektubunda yaptığı çağrısına uyarak yurt dışına çekilmesi gerektiğini beklediklerinin altını çizdi. Çelik atılacak adımlar için önce uygulamayı görmeleri gerektiğini vurguladı.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Olumlu bir gelişmedir. Şiddeti kaba kuvveti dayatmadan bir şeyler söylesinler. Düşünce özgürlüğü içerisinde söylenen bütün sözler karşılık bulur veya bulmaz. Bugün terör örgütü silahlarınızı bırakın bir çağrının yapılmış olması olumlu bir gelişmedir. henüz sürecin başındayız. Ciddi bir ümit ve destek var. uygulamasını görmemiz gerek. Ümit ederiz sabotajlar olmaz. Başka taraflara çekmek isteyen art niyetliler umarım olmaz. İşin özü budur.

Uzun zamandan bu yana beklenen bir şeydi. PKK'nın sınır dışına çekilip, sonra da silahları bırakması arzu edilen bir şeydi. Biz hep 'BDP Meclis'e gelip ne istiyorsa onu söylesin. Ama şiddeti teşvik etmesin. Düşünce özgürlüğü kapsamında kendilerini ifade etsinler' diyorduk.

öcalan-mektubu-içerik.jpg

Silahların bırakılması için PKK sınır dışına çekilirse PKK'lı unsurlar eğer giderse bu çekilme esnasında kesinlikle onlara yönelik operasyon yapılmayacağını Başbakan Erdoğan söyledi. Biz sözümüzün arkasında olduk, her zaman arkasında da olacağız. Demokratik değerler ekseninde buluşmak isteriz. Farklılarımızı birbirimize dayatmayalım. Bir devletimiz, bir vatanımız vir bayrağımız var. Herkesin ana dili saygıdeğerdir.

Çelik yaptığı ilk değerlendirmede sürecin daha başında olunduğunu öncelikle karşı tarafın uygulamalarının görülmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti "Terör örgütünün başı böyle bir çağrıda bulunulmuşsa tabi ki olumlu karşılamamız gerekiyor. Sürecin başındayız bunun bir de uygulaması var"