BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.464,92
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da bir tek Türk Bayrağı yok!

Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarında PKK ve BDP'nin sözde bayrakları yer aldı

Abone ol
MUAMMER GÜLER'DEN TÜRK BAYRAĞI TEPKİSİ

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı olmamasını İçişleri Bakanı Muammer Güler eleştirdi.

Güler, ''Türk bayrağının olmamasını ben de buradan nefretle kınıyorum'' dedi.

GÜLER'İN AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İNTERNETHABER.COM- Diyarbakır, bugün nevruz kutlaması nedeniyle tarihi bir gün yaşandı.

Nevruz kutlamalarının yapıldığı alanda BDP ve PKK’nın yanı sıra KCK’nın sözde bayrak ve flamaları yer aldı.

Alanda Türk bayrağının yer almaması dikkatlerden kaçmadı.


İçişeri Bakanı Muammer Güler, ''Türk bayrağının olmamasını ben de buradan nefretle kınıyorum. Türk bayrağının orada olmaması bir büyük eksikliktir. Elbette ki Terörle Mücadele Kanunu'nda bununla ilgili hükümler var. Bu kanunun 4. ve 7. maddelerinde Türk Ceza Kanunu'nun 215. maddesinde, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 23. maddesinde yer alan aykırılıklar tespit edildiğinde, adli mercilere teslim edilecektir.'' dedi.

TÜRK BAYRAĞI YER ALMADI

Nevruz kutlamalarının yapıldığı miting alanında BDP ve PKK’nın yanı sıra KCK’nın sözde bayrak ve flamaları, Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığı bez ve pankartlar yer aldı.

Nevruz alanında hiçbir Türk bayrağı olmadığı görüldü.

öcalan-mektubu-içerik.jpg

ÇÖZÜME DE BARIŞA DA HAZIRIZ'

Diyarbakır'daki Nevruz Alanı ve kurulan platforma çeşitli afiş ve sloganlar asıldı. Konuşmaların yapılacağı platformun bir tarafına, İmralı'da görüşmeler sürdürülürken Diyarbakır'in Lice ile Mardin'in Nusaybin'in İlçesi'nde yapılan operasyonlarda öldürülen PKK'nın sözde Diyarbakır bölge sorumlusu Ethem Karabulut ve Mardin sözde bölge sorumlusu Şirin Cebe'nin fotoğrafları asıldı.

ekran-resmi-2013-03-21,-12.16.13.png

Karabulut ve Cebe'nin fotoğraflarının yanına ise yine 17 Mayıs 1979 yılında Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi'nde işkenceleri protesto ederek kendilerini yakan Necmi Öner, Eyşref Aynık, Ferhat Kurtay ve Mahmut Zengin'in fotoğrafları asıldı. Platformun diğer tarafına ise, Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile çatışmalarda öldürülen 2 kadın PKK'lının fotoğraflarının asıldığı görüldü.

Plotformun üzerine ise, Kürtçe, "Çözüme de direnişe de hazırız" yazılı pankart asıldı. Alanda toplanan kalabağın elinde bulunan 'Başkanım savaşa da barışa da hazırız' pankartı dikkat çekti

ekran-resmi-2013-03-21,-12.18.05.png