BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Diyarbakır Nevruz'a böyle hazırlanıyor

BDP'li Hasip Kaplan yarın kutlanacak Nevruz öncesi barış mesajı verirken Diyarbakır halkı Nevruz'u ranta çevirecekler olabileceği inancında...

Abone ol

İNTERNETHABER / ÖZEL
AYŞE GÜL AYANOĞLU- Yarın kutlanacak Nevruz öncesi BDP kanadında durum nasıl? İnternethaber, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ile görüştü. Nevruz öncesi İnternethaber'in sorularını cevaplayan BDP Milletvekili Hasip Kaplan, bu sene Nevruz kutlamalarıyla birlikte tarihe önemli bir not düşüleceğini inanıyor.

Nevruz'da Diyarbakır'da olacağını söyleyen BDP milletvekili Hasip Kaplan 2013 Nevruz'u ile birlikte Türkiye tarihinde çok önemli bir adım atılacağına inandığını vurguladı.

Ayşe Gül Ayanoğlu'na konuşan Hasip Kaplan, büyük katılımı ve düzeni olan bir Nevruz olacağını ve bununla tarihe önemli bir not düşüleceğini ifade ederken hiçbirşeyin bunu sabote edemeyeceğini ve BDP olarak her türlü tedbirin alındığını da sözlerine ekledi.

BDP'DEN BARIŞ MESAJI

Kaplan bu sene Nevruz'un çok büyük bir coşku içinde geçeceğini belirtirken "Umarım 21. yüzyılın yeni sayfasını yarın açmış oluruz. Barışın, demokratik çözümün hızlı bir şekilde hayata geçmesini umuyorum" diyerek Nevruz için barış mesajı verdi.

DİYARBAKIR HALKI NEVRUZ'A NASIL BAKIYOR?

Peki halk Nevruz öncesi ne düşünüyor? İnternethaber, Nevruz öncesi Diyarbakır'ın da nabzını tuttu. Vatandaş biraz endişeli olsa da barıştan umutlu. Nevruz'un Diyarbakır'da bu kez bildik görüntülere sahne olmayacağını belirten Kürt vatandaşı hükümetten beklentilerini şöyle açıklıyor; "Olumlu ve pozitif adımlar atılmalı. Kürt halkının kendi değerlerini rahatça yaşayabileceği bir ortam sağlanmalı..."

Ayşe Gül Ayanoğlu, Nevruz öncesi Diyarbakır'ı ziyaret etti. Hükümetin İmralı görüşmeleri ile barışa bir adım daha yaklaştığı konusunda Diyarbakır'da yaşayan Kürt vatandaşlarının görüşlerini aldı.

HÜKÜMET POZİTİF ADIMLAR ATMALI

Bu süreç içerisinde hükümetten pozitif adımlar bekleyen bölge halkı Kürtlerin kendi kaderini tayin etmesi noktasında irade sahibi olmak istiyor. İnsanların AK Parti'den beklediği eşit şartlarda oluşacak bir kardeşliktir.

Bölgede paranoya kültürünün yaygın olduğunu belirten Diyarbakır halkı, Kürt halkının korunması konusunda BDP ve AK Parti'ye güvenmek istediğini belirtiyor.

BU SÜREÇ BARIŞ GETİRİR

İmralı süreciyle ilgili umutlu olan Diyarbakır halkı sürecin başarısızlıkla sonuçlanacağını düşünmüyor.

"Bu barış Kürtler'in her ne kadar bir statü elde etmesini beraberinde getirecekse, Türkiye Cumhuriyeti'nin de Orta Doğu'nun başta aktörü olmasını beraberinde getirecektir" görüşünün ön plana çıktığı yorumlarda Kürtlere özerk bir bölge verilmesi beklentisi de mevcut.

NEVRUZ'U RANTA ÇEVİRECEKLER OLABİLİR

Yarın Diyarbakır'da kutlanacak Nevruz'da 'barışı istemeyenler'in olay çıkarabileceğini belirten Diyarbakırlılar "Sokakta donen rantlardan menfati gıdecek olan gayrı meşru kesımler bunu istemeyenler olabılır" diyor.

ÖCALAN'A EV HAPSİ GELMELİ

Diyarbakır'da "Öcalan'a ev hapsi gelirse olumlu süreçlere imza atılır" diyenlerin sayısı ise bir hayli fazla.