BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan fırçası Ricciardone'yi yola getirdi!

"Acemi büyükelçi" lakaplı Ricciardone, AK Parti ziyaretinde öyle bir kelime kullandı ki Erdoğan'ın fırçaları işe yaramış dedirtti.

Abone ol

Banu İriç
İNTERNETHABER.COM (AJANSLAR) - ABD Büyükelçisi Françis Ricciardone Ankara'da dün akşam düzenlenen saldırı için ziyaret ettiği AK Parti'de geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ricciardone'nın basın açıklaması sırasında takındığı tavır oldukça şaşırttı.

İlk defa bir basın açıklamasını baştan sona Türkçe yapan Ricciardone'nin Türkçesini ilerlettiği görüldü. Ricciardone Erdoğan'ın da sık sık kullandığı Müslümanların şükretme şekliyle "hamdolsun" dedi.

Ricciardone'nin bu yorumları görevden alınacağının iddia edilmesinin ardından arayı yumuşatma çabası olarak yorumlandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u AK Parti Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ricciardone, bugün daha önceden planlanmış nezaket ziyareti için geldiğini belirterek, "Tesadüfen maalesef dünkü saldırılar çıktı. Bu saldırıları en sert şekilde kınıyoruz. Çok geçmiş olsun. Hamdolsun kimse yaralanmadı" dedi. Teröre karşı Türkiye'nin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Ricciardone, "Hem hükümetinizin yanında, hem de halkınızın yanında olacağız. Biz müttefiklerimizle barışçıl bir dünya için çabalıyoruz. Terör uluslararası bir problem. Hem benim ülkem, hem sizin ülkeniz, hem de bir çok ülke için" ifadelerini kullandı. 

HÜKÜMETTEN SIK SIK FIRÇA YEMİŞTİ

Ricciardone Şubat ayında Türkiye'deki yargı sistemine ağır eleştiriler yöneltmiş uzun tutukluluk sürelerine dikkat çekerek Türkiye'nin bu şekilde AB'ye giremeyeceğini ima etmişti. Bunun üzerine hükümet kanadından pek çok isimden tepki almış AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik "Görünüşe göre Başbakan'ın 'acemi elçi' dediği Ricciardone dersini almamış haddini bilmelidir" demişti.  

Ricciardone'nin bu yaşanan gerilimlerin ardından görevden çekileceği iddia edilmişti. 

ERDOĞAN "ACEMİ BÜYÜKELÇİ" LAKABINI TAKMIŞTI

Ricciardone geçtiğimiz yıllarda Türkiye'deki basın özgürlüğünü eleştiren sözlerinin ardından Erdoğan kendisi için "Türkiye'yi tanımaz, bilmez, ne nedir? Hangi yasa var? Hiç haberi olmaz. Orada hemen bir tuzağa tezgaha gelir. Kalkar açıklama yapar. Dur ya önce bir araştır,sor, nedir? Yargı burada ne yapacak? Hangi neticeye varacak? Bunu bir öğren. İşte buna acemi elçilik denir'' demişti.

Erdoğan'ın bu nitelendirmesinin ardından hükümet çevrelerince de sık sık kendisi için "acemi büyükelçi"nitelendirmesi yapılmıştı.