BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  GÜNCEL

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den TRT'deki yarışmaya sert tepki

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, TRT'de yayınlanan Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması ile ilgili ilk kez konuştu. Görmez, Ramazan nedeniyle yayınlanan yarışmayı eleştirdi. İşte o açıklama...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 12 Haziran’da başlayacak ve iki ay sürecek yaz Kur’an kursları eğitim dönemi öncesinde görev yapacak din görevlilerine ve Kur’an kursu öğreticilerine seslendi. Konuşmasında, TRT'de yayınlanan Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nı eleştiren Görmez şunları söyledi:

"Son zamanlarda bir yarışma programı çıkarıldı biliyorsunuz. Sadece şunu söylerim. Kuran ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir. Kuran bir hayat kitabıdır. Hem de en müstakim yola, en salam yola sizi götürmek için nazil olmuş bir kitaptır."

TRT'DEKİ YARIŞMANIN İÇERİĞİ NEDİR?

Ramazan nedeniyle hazırlanan yarışma programın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise 80’ler dizisinin sevilen oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor.

JÜRİ ÜYELERİ KİMLER?

Jüri koltuğunda Dr. Mehmet Ali Sarı (İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi), Halil Necipoğlu (Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi) ve Osman Egin (DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü) oturuyor. hafta finallerinde program baş danışmanı Hafız Osman Şahin (DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı) de konuk jüri olarak bulunuyor.

BÜYÜK ÖDÜL 50 TAM ALTIN

Ramazan ayı boyunca devam edecek olan Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması aynı zamanda yarışmacılarına bol miktarda ödüller dağıtıyor. Tüm katılımcılara 1 tam altın; gün birincilerine 3 tam altın; hafta birincilerine 5 tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde ise yarışmanın 3.’süne 10 tam altın, 2.’sine 20 tam altın ve 1.’sine ise 50 tam altın ödül verilecek.