BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Diyanet İşler Başkanı duygulandırdı

Manisa’nın Soma ilçesine gelen Diyanet İşleri Başkanı Dr. Mehmet Görmez, "Yerin altında can veren kardeşlerimiz iki büyük şeyi öğreterek eb...

Abone ol

Manisa’nın Soma ilçesine gelen Diyanet İşleri Başkanı Dr. Mehmet Görmez, "Yerin altında can veren kardeşlerimiz iki büyük şeyi öğreterek ebediyete intikal ettiler" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Dr. Mehmet Görmez, 282 işçinin hayatını kaybettiği madende incelemelerde bulunduktan sonra basın açıklaması yaparak, baş sağlığı diledi. Acıların paylaşılıyor olmasının en büyük teselli olduğunu söyleyen Görmez, "Bizim buradaki varlığımız sadece acıları paylaşmak içindir. Ben en büyük tesellim şahsen Türkiye’de bulunan ve yurtdışında bulunan bütün kardeşlerimizin aynı acıyı paylaşıyor olması. Zor bir süreçten geçtik. Bilhassa kurtarma ekibine ayrıca teşekkür etmek gerekiyor. Onlar hem kendi arkadaşlarını kurtarmaya çalıştılar. Ebediyete uğurladığımız arkadaşlarımızla ilgili bölgedeki muhtelif yerlerde cenazelerde bulunduk. Ailelerini ziyaret ettik. Acılarını paylaşmaya çalıştık. Ben haseten Türkiye’nin herhangi bir yerinde bu acıyı yüreğinde yaşayan kardeşlerimizden bir ricam var; onlar için dini vazifelerimizi yerine getirmeliyiz. Bizim Türk milletinin acıları paylaşıyor olması bizim için bir teselli. Aslında bu gün ebediyete uğurladığımız yerin altında can veren kardeşlerimiz iki büyük şeyi öğreterek ebediyete intikal ettiler. Birincisi, emeğin, alın terinin, helal rızkın ne kadar mübarek bir şey olduğunu öğrettiler. Beraberinde bir şeyi daha öğrettiler; haram lokmanın daha kötü bir şey olduğunu da öğrettiler. Kardeşlerimizi kendi çocukları için helal rızık kazandıkları için Allah’ın şehit kullarıyla buluşmalarını diliyorum. Ateş sadece Soma’ya düşmedi. Ateş ülkemizde yaşayan her insanın kalbine düştü" şeklinde konuştu.
(İHA)