BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Pasolig davasında flaş karar

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Passolig uygulamasının durdurulmasına ilişkin ihtiyati tedbir kararına yapılan itirazı reddetti. <br/>Ankara ...

Abone ol

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Passolig uygulamasının durdurulmasına ilişkin ihtiyati tedbir kararına yapılan itirazı reddetti.
Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’nin, Taraftar Hakları Dayanışma Derneği’nce (TARAF-DER) açılan davada Passolig uygulamasına ilişkin verdiği ihtiyati tedbir kararına itirazda bulunulmuştu. Derneğin Avukatı Ertuğrul Cem Cihan, ihtiyati tedbir kararına davalılardan Alternatif Yatırım Bankası’nın itirazda bulunduğunu belirterek, mahkemenin söz konusu itirazı 15 Mayıs’ta yapacağı duruşmada değerlendireceğini söylemişti. Mahkeme dava ile ilgili, “HMK’nın 390/2 maddesi gereğince talep edenin haklarının derhal korunmasında zorunluluk bulunduğu gerekçesi ile tedbir kararı karşı taraflar dinlenmeden verilmiştir. Tedbir kararımız 6222 sayılı yasanın 5. maddesindeki elektronik sistem üzerinden oluşturulacak biletler hakkında olmayıp, sadece Passolig uygulamasının durdurulması hakkındadır. Yukarıda açıklanan gerekçeler doğrultusunda mahkememizce tedbir kararı verilmiş idi. Mevcut durumda şu ana kadar herhangi bir değişiklik de gözlenmemiştir. Şu halde aynı gerekçelerle itirazın reddine ve usul ve yasaya uygun tedbir kararının devamına” kararını aldı.
Mahkeme sonunda basın açıklaması yapan TARAF-DER Başkanı Burkal Efe Sakızoğlu, “Bugün yapılan duruşmada mahkeme, Akif Bank’ın itirazını reddederek ‘uygulamanın durulması kararı’nın devamına hükmetmiştir. Bugünden itibaren oynanacak olan futbol müsabakalarında e-bilet (passoling) satışı da, biletlere eklenen bedellerin alınması yasaktır. Aksi takdirde mahkeme kararına uymamaktan dolayı yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı buradan ilan ediyoruz. Ancak hukuki süreç devam etmektedir ve taraftarlar sonuna kadar hukuki mücadelesini sürdürecektir. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” diye konuştu.
(İHA)