BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.402,50
HABER /  GÜNCEL

DİSK mahkeme önünde nöbet tutacak

DİSK Genel Başkanı Çelebi, Kemal Türkler'in davasının tamamlanması için mahkeme önünde nöbet tutacaklarını açıkladı.

Abone ol

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Süleyman Çelebi, sendikanın efsane başkanı Kemal Türkler'in öldürülmesi ile ilgili davasının gecikmeden tamamlanmasını istedi. Yargılama gecikirse Türkler ailesi ile birlikte mahkeme önünde adalet için nöbet tutmaya başlayacaklarını söyledi.

DİSK Genel Başkanı Çelebi, Yargıtay Ceza Kurulu'nun Kemal Türkler'in katil zanlısı Ünal Osmanağaoğlu hakkındaki beraat kararını bozmasının adalet umutlarını yeniden canlandırdığını söyledi.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, DİSK'in Kurucu Genel Başkanı Türkler'in katil zanlısı Osmanağaoğlu hakkındaki beraat kararını bozarak, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması doğrultunda karar vermişti.

DİSK Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Çelebi, dosyanın bir an önce mahkemeye ulaştırılmasını ve yargılamanın geciktirilmeden tamamlanmasını istedi. "Aksi halde DİSK ve Kemal Türkler ailesi, mahkemenin önünde adalet için nöbet tutmaya başlayacağız. Bilindiği gibi, geç gelen adalet adalet değildir" dedi.

"GERÇEK ADALET SAĞLANSIN"

Türkler'in öldürülüşünün 30. yılında adalet aradıklarını belirten Çelebi, olayın ardındaki sis perdesinin hala kaldırılamadığını vurguladı, cinayetin ardındaki karanlık odakların ortaya çıkarılmasını ve gerçek adaletin sağlanmasını istedi.

"Kemal Türkler cinayeti, 12 Eylül öncesinde askeri müdahalenin zeminini hazırlayan planlı cinayetlerden biridir." denilen açıklamada cinayetin ardından başlayan yargı süreci de değerlendirildi.

SANIK MAHKEMEYE GETİRİLEMEDİ

Osmanağaoğlu'nun Yargıtay'ın bozma kararına karşı savunması için mahkemeye bir türlü getirilemediğini belirten Çelebi, "Dava kasıtlı olarak uzatılmaya çalışıldı" dedi.

Çelebi, "Bu durum, bazı güçlerin 7 TİP'linin öldürülmesinden de mahkum olan sanığı hâlâ koruduğunu düşündürüyor" dedi.

"BABAMA KATİL CEZALANDIRILDI DEMEK İSTİYORUM"

Kemal Türkler'in kızı Nilgün Soydan ise cinayetin aydınlatılması için 30 yıldır büyük bir mücadele verdiklerini belirtti:

"Sonuçlandırılması gereken bir cinayet davası olduğunu hatırlatmak için buradayız. 1 Mayıs'ta babamın mezarını ziyarete gittiğimde '32 yıl sonra 1 Mayıs'ta Taksim'i aldık babacığım' diye haber vermiştim. 22 Temmuz'da babamın mezarı başında 30. anma yılını yaptığımız sırada babama katilinin yargılanıp cezalandırıldığını söylemek istiyorum."