BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.397,88
HABER /  GÜNCEL

Çetin Doğan artık rahat!

Aralarında Çetin Doğan'ın da bulunduğu Balyoz Darbe Planı tutuklulularının tahliyesine itiraz eden olmadı.

Abone ol

“Balyoz Güvenlik Harekatı Planı” iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve itiraz üzerine tahliye edilen 14 kişi hakkında tutuklanmaları yönündeki itiraz süresi dün doldu. Ancak itiraz eden olmadı.

Soruşturmanın bir numaralı şüphelisi eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi, 18 Haziran’da Nöbetçi İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hakimi Yılmaz Alp tarafından tahliye edilmişti. Hakim Yılmaz Alp kararında savcıların tahliye kararına 7 gün içerisinde itiraz edebileceklerini belirtmişti.

İtiraz süresi dün sona erdi ve soruşturma savcıları herhangi bir itirazda bulunmadı. Şüpheliler hakkında yeni bir delil bulunmadığı sürece savcılar bu kişiler hakkında yasa gereği yeniden tutuklama talep edemeyecek.

Savcıların tahliye olmalarına itiraz etmediği 5’i emekli, 9’u muvazzaf şüpheliler:
Emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli Kurmay Albay Bülent Tunçay, Korgeneral Yurdaer Olcan, Tümgeneral İhsan Balabanlı, Tümgeneral Abdullah Dalay, Tümamiral Ali Semih Çetin, Tuğgeneral Bekir Memiş, albaylar Mustafa Önsel, Hanifi Yıldırım, Yüksel Gürcan ve Ali Rıza Sözen.

Nöbetçi Hakim Alp’in 22 Haziran’da tahliyesi yönünde karar verdiği 12 asker hakkındaki itiraz süresinin ise bu akşam sona ereceği belirtildi.