BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.515,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gebze'de selin faturası belli oldu

Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Külte, sel sebebiyle 200 ev ve 50 iş yerinde maddi hasar meydana geldiğini tespit ettiklerini belirtti.

Abone ol

Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Külte, sel sebebiyle 200 ev ve 50 iş yerinde maddi hasar meydana geldiğini tespit ettiklerini belirterek, "Felaketin Gebze'ye faturası 15 milyon TL" dedi.

Sel felaketine maruz kalan vatandaşlara maddi yardımda bulunmayı düşündüklerini söyleyen Külte, "Hafif hasarlılara 3 bin, orta hasarlılara 6 bin, ağır hasarlılara da 10 bin TL maddi destek vereceğiz.

Başkanımız Adnan Köşker ile yapacağımız değerlendirme toplantısının ardından, ekonomik imkanlarımız çerçevesinde yardımda bulunacağız. Sanayi kuruluşları hariç ilçe merkezindeki zarar 5 milyon TL" diye konuştu.

SANAYİDE 10 MİLYON TL ZARAR

Sanayi kuruluşlarının da sel felaketinden büyük maddi hasarlar gördüğünü kaydeden Külte, "Yaklaşık 10 civarında sanayi kuruluşumuz sel felaketinden zarar gördü. Onların da tahmini zararının 10 milyon TL tutarında olduğunu öğrendik.

Bazı sanayi kuruluşlarımızda elektronik aksanlardan kaynaklı hasar tespitleri devam ediyor. Sanayicilerimize de vatandaşlarımıza da geçmiş olsun temennilerimizi iletiyor, sel felaketinde hayatını kaybeden çifte de Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.