BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.438,95
HABER /  DÜNYA

Dışişleri Bakanlığı’ndan yalanlama

Dışişleri Bakanlığı, Antakya Ortodoks Patrikhanesi Halep Metropoliti Paul Yazigi ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim’in T...

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Antakya Ortodoks Patrikhanesi Halep Metropoliti Paul Yazigi ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim’in Türkiye’de alıkonuldukları yönündeki haberleri yalanladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, 22 Nisan tarihinde Suriye’de kaçırılan Antakya Ortodoks Patrikhanesi Halep Metropoliti Paul Yazigi ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim’in Türkiye’de alıkonuldukları yönünde belirli çevrelerce öne sürülen iddialar hakkında 12 Ağustos tarihinde yapılan açıklama ile kamuoyunun bilgilendirildiği belirtildi.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Benzer iddiaların bu kez Suriye yönetimi yetkililerinin Rusya Federasyonu’ndaki temasları çerçevesinde yinelendiği görülmüştür. Söz konusu ithamlar tamamen mesnetsiz ve gerçek dışıdır. Çatışma hallerinde dini mekanların ve kişiliklerin korunması gerektiğini her zaman vurgulayan Türkiye, bu gibi insani konularda her zaman olduğu gibi çaba göstermeye devam edecektir.”
(İHA)