BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,96
HABER /  DÜNYA

TKP’den ’’ODTÜ’’ mitingi

Türkiye Komünist Partisi (TKP), ODTÜ olaylarına destek vermek amacıyla, Kadıköy İskele Meydanı’nda çok sayıda kişinin katıldığı bir kitleyle...

Abone ol

Türkiye Komünist Partisi (TKP), ODTÜ olaylarına destek vermek amacıyla, Kadıköy İskele Meydanı’nda çok sayıda kişinin katıldığı bir kitleyle miting yaptı.
TKP’nin Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlendiği mitinge yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting, saat 14.00 sıralarında başladı. Mitingde ODTÜ’ye destek amaçlı şarkılar söylendi, gruplar ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar attı. Öte yandan, Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş da kısa bir selamlama konuşması yaptı.

BAYRAKÇI KONUŞTU
Daha sonra Türk bayrağı satarken gözaltına alındığı iddia edilen Ali Sarıçiçek, “Başta önderimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını saygıyla anarım. Eğilsek de büzülsek de yıkılmadık, ayaktayız” dedi.
Daha sonra miting müzik dinletileriyle devam etti. Mitingin bitiminde toplanan grup Kadıköy’den Moda’ya, oradan da Uzunçayır’a yürüyüş yapacak.
(İHA)