BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.423,95
HABER /  DÜNYA

Bunlar Türkiye’nin düşmanı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Dördüncü büyük devrim bizi bekliyor. Tam demokrasi ve özgürlük devrimi. Özel Yetkili Mahkemeleri, Baş...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Dördüncü büyük devrim bizi bekliyor. Tam demokrasi ve özgürlük devrimi. Özel Yetkili Mahkemeleri, Başbakanın emri altında çalışan o yargı mahkemelerini iktidar da alaşağı edeceğiz ve o mahkemeleri kapatacağız. YÖK’Ü kaldıracağız" dedi.
Ankara Tandoğan’da düzenlenen Cumhuriyet mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ağır sözlerle eleştirerek şunları söyledi: “Bir diktatör var biliyorsunuz. Kadınların kaç doğum yapacağına o karar veriyor, ne zaman doğum yapacaklarına o karar veriyor, nasıl doğum yapacaklarına o karar veriyor, hamile kadınların sokağa çıkmamasını öneriyor ve daha garibi, Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen vapurlardaki kadınları dikizliyor. Bu nasıl bir ahlak anlayışıdır.”

YÖK’Ü KALDIRACAĞIZ
Cumhuriyet’in 90. yılı kutlamaları dolayısıyla Tandoğan Meydanın da miting düzenlendi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti miting alanına geldi. Miting de konuşma yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Dördüncü büyük devrim bizi bekliyor. Tam demokrasi ve özgürlük devrimi. Özel Yetkili Mahkemeleri, Sıkıyönetim Mahkemelerini, Başbakanın emri altında çalışan o yargı mahkemelerini iktidar da al aşağı edeceğiz ve o mahkemeleri kapatacağız. Antidemokratik bütün yasaları değiştireceğiz, darbe hukukunu değiştireceğiz, YÖK’Ü kaldıracağız. Bunlar, Türkiye Cumhuriyetini niçin çıkarıyorsunuz?’ denildiğinde verdikleri yanıt, Efendim tabelaya sığmadı. Senin kafana sığmıyor Türkiye Cumhuriyeti.”

DOLMABAHÇE’DE OTURUP KADINLARI DİKİZLİYOR
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini sadece ve sadece gençlere emanet ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Şimdi o gençlere sesleniyorum. Dünyaya meydan okuyan gençlere sesleniyorum. Siz bir diktatörü dize getirdiniz ve Gezi olaylarında o diktatörün fiyakasını al aşağı ettiniz. Sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Bir diktatör var biliyorsunuz. Kadınların kaç doğum yapacağına o karar veriyor, ne zaman doğum yapacaklarına o karar veriyor, nasıl doğum yapacaklarına o karar veriyor, hamile kadınların sokağa çıkmamasını öneriyor ve daha garibi, Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen vapurlardaki kadınları dikizliyor. Bu nasıl bir ahlak anlayışıdır."
Kadınlara seslendiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "sizin bedeniniz ve kıyafetiniz üzerinden siyaset yapmak sizin boynunuzun borcudur. Bu diktatörün ezberi bozuldu. Ben söyleyeceğim hemen yapılacak. Kimsin sen, her dediğin yerine gelecek. Parlamentoyu kendi arka bahçesi haline getirmek istiyor. Ben söylerim yapılır. Yargıyı siyasallaştırdı. CHP iktidarında Türkiye Cumhuriyetini çağdaş uygarlığa taşımak için her türlü mücadeleyi vereceğiz ve arkasında olacağız. Güç birliği yapıp Cumhuriyeti yeniden ayağa kaldıracağız. TOMA ile geliyorlar. Biber gazı ile geliyorlar. Recep Tayyip Erdoğan neyinle gelirsen gel sana ders vermek benim boynumun borcudur.”
Devletin kurum ve kuruluşlarının AK Partili olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Karşımız da bir iktidar yok. Şu an karşımız da bir AKP devleti var. Biz AKP devletine karşı mücadele ediyoruz. Valisi, Belediye Başkanı, Kaymakamı, Emniyet Müdürü, AKP’li ama unutmasınlar, bu ülkeyi kuranlar en karanlık günler de aydınlığı yakaladı. AKP’nin karanlığına aydınlık için mücadele edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün yıktığı gibi yırtıp çöp sepetine atacağız.”

DOLAR YEŞİLİNİ SEVİYOR
Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin onuru olan bir üniversite olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Yeşili çok sevdiklerini söylüyorlar. Dolar yeşilini seviyorlar. Ağaç düşmanı, insan düşmanı, Cumhuriyet düşmanı, bağımsızlık düşmanı, özgürlük düşmanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanı ve Türk milletinin düşmanı.“
Başbakanın, bu konuşmalarından dolayı dava açacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ben böyle dedim diye hakkımda büyük ihtimal tazminat davası açacak. Kendi hakimine güveniyor bana ceza verecek. Beyefendi diyecek ki ben sana ceza verdim. Senin yargın bizi korkutamaz. Hele hele sen asla korkutamazsın” dedi.
Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu bayram; Cumhuriyetçilerin, vatanseverlerin, bayrağını sevenlerin, ülkesini sevenlerin, insanı sevenlerin, hiç kimseyi ötekileştirmeyenlerin, yeri geldiğinde canını ülkesine feda edenlerin, gazilerimizin, Türkiye’nin, kadınların, gençlerin bayramı.”
(İHA)