BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.440,45
HABER /  DÜNYA

Barış Gemisi yola çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, dünya barışına katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Türkiye-Akdeniz Gençlik Barış Gemisi” projesi, bugün İstan...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, dünya barışına katkı sağlamak amacıyla başlattığı “Türkiye-Akdeniz Gençlik Barış Gemisi” projesi, bugün İstanbul-Salıpazarı Limanı’ndan kalkarak yolculuğuna başlıyor.
Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Tunus’u ziyaret ederek 7 Kasım’da tekrar İstanbul’a dönecek olan Barış Gemisi, dünyanın dört bir yanından bir araya gelen 800 genç ile birlikte dostluk ve barış mesajlarını dünyaya duyuracak.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gemi denize açılmadan önce ziyarette bulunarak gençlere iyi yolculuklar diledi. Gemideki konferans salonunda gençlerle bir araya geldikten sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Kılıç, “Gençlerimiz 9 gün boyunca Akdeniz’in sularında olacaklar. Küresel sorunları konuşacaklar. İnsanlığın sorunlarını tartışacaklar. Geri döndüklerinde de temenni ediyorum ki, bu gemideki 800 gencimiz kendi ülkelerinin yönetim katmanlarında zaman içerisinde görev ve rol alırlar. Bu gemide bulunan 52 ülkenin temsilcisi olan 800 gencimiz yıllar içerisinde kendi ülkelerinde, görev yaptıkları yerlerde evrensel barışın ve hoşgörünün temsilcisi olurlar” şeklinde konuştu.

"İNSANLIĞIN HİZMETİNDE OLACAKLAR"
Projenin ilerleyen dönemlerde de devam edebileceğini belirten Suat Kılıç, arkasındaki gençleri işaret ederek, “Arkamdaki gençler gemide yer bulamayan gençler. Onların yüzlerine bakar mısınız. ‘Daha büyük bir gemi bulsaydınız da, biz de gitseydik’ dercesine bakışları var. Gemide 800 genç var, ama dışarıda katılmak istediği halde katılamayan belki 800.000 genç var. Böyle bir seyahati, bu tür çalıştayları ve böylesine büyük bir laboratuvarı her gencin hayal etmesi, arzulaması bizim için büyük bir mutluluk vesilesi. Ama az evvel de söylediğim gibi, bu bir seyahat değil. Bu gemide çalıştaylar var. Belki seyahatin sonunda ‘3-4 gün evden çıkmayalım. Dinlenelim’ demelerine imkan sağlayacak bir program var. Tarih çalıştayları, dış politika çalıştayları, küresel ve bölgesel bütün dış politika sorunlarına odaklanacakları alanlar var. Sanat atölyeleri var. Dostluk atölyeleri var. Ben 1 dakikayı bile boşa geçirmemelerini arzu ediyorum. Çünkü bu gemide 9 gün geçirecekler, ama tüm hayatları boyunca buradaki deneyimle insanlığın hizmetinde olacaklar” ifadelerini kullandı.
Suat Kılıç açıklamasından sonra, Marmaray açılış programına yetişmek için gemiyle Üsküdar’a geçti.
(İHA)