BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Somali Cumhurbaşkanı: Erdoğan Somali’nin tarihini değiştirdi

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Başbakan Erdoğan’ın 2011 yılında gerçekleştirdiği ziyaretin Somali’nin tarihini değiştirdiğini belir...

Abone ol

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Başbakan Erdoğan’ın 2011 yılında gerçekleştirdiği ziyaretin Somali’nin tarihini değiştirdiğini belirterek, “Bu ziyaret aynı zamanda uluslararası toplumun Somali’ye olan yaklaşımını da değiştirdi” dedi.
Marmaray’ın açılış töreninde konuşan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Somali ve Somali halkına verdikleri katkılardan dolayı Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’a şükranlarını sundu. Mahmud, “Somali, İslam dünyasında böylesine ilgiyi Türkiye’den görüyor. Somali halkı olarak ve aynı zamanda Somali Devleti olarak Türkiye’nin Somali’ye göstermiş olduğu yardımlar ve sergilediği liderlik için minnettarız. 19 Ağustos 2011 tarihinde Başbakan Erdoğan, hem ailesiyle, hem de kabine üyeleriyle birlikte Somali’ye bir ziyaret gerçekleştirmişti. Somali tarihi açısından son derece önemli olan bu ziyaretten dolayı bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. 19 Ağustos 2011 tarihinde gerçekleştirilen bu ziyaret aslında sadece bir ziyaret değil, Somali’nin tarihini değiştiren ve Somali tarihi açısından yeni bir umut doğmasını sağlayan son derece önemli bir dönüm noktasıydı. Bu ziyaret aynı zamanda uluslar arası toplumun Somali’ye olan yaklaşımını da değiştirdi. Mogadişu artık İstanbulluların da katkısıyla daha temiz, güzel bir şehir ve geleceğe daha umutla bakan bir şehir” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları ortak çalışmalar sayesinde Mogadişu’nun artık çok daha güzel bir şehir olduğunu anlatan Mahmud, “Türkiye’nin bu anlamda bize vermiş olduğu destek son derece önemli, son derece zorlu zamanlardan geçtiğimiz dönemde bu eli uzatması Somali tarihi adına da son derece anlamlı. Somali’nin bugün son derece önemli bir vizyonu var. İnşallah birleşmiş Somali’yi hep birlikte kuracağız. Hem ülke içinde, hem de tüm dünyada barışı yaşayan bir Somali’yi hep birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.