BIST 9.983
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.431,53
HABER /  GÜNCEL

Ponta Erdoğan'ı öyle bir övdü ki

Romanya Başbakanı Victor Ponta, tün dünyanın önünde Başbakan Erdoğan'a olan hayranlığını böyle dile getirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Romanya Başbakanı Ponta Başbakan Erdoğan'ı övdü, tören alanında alkış tufanı koptu. Ponta'nın sözleri protokol konuşmalarına damgasını vurdu.

Başbakan Erdoğan'dan "muhteşem bir lider" diye bahseden Romanya Başkanı Ponta, Erdoğan için "Özellikle kendini çok adamış olan muhteşem bir lideriniz var. Sayın Başbakan Erdoğan'a şahsen ne kadar hayran olduğumu belirteyim." ifadelerini kullandı.

Dünyanın alanındaki önemli projelerinden olan Marmaray için Üsküdar Meydanı'nda açılış töreni düzenlendi. Törene çok sayıda ülkenin başbakanları, cumhurbaşkanları ve bakanları katıldı. Yerli ve yabancı kanallar bu dev proje için düzenlenen töreni an be an canlı duyurdu. 

Törende yabancı ülkelerin başbakanları da kısa bir konuşma yaptı. Romanya Başbakanı Ponta, konuşmasının büyük bölümünü Başbakan Erdoğan'a ayırdı. Tarihi başarıya tanıklık ettiklerini belirten Ponta sözlerine şöyle devam etti:

SİZİ TEBRİK EDERİM

ponta.jpg
Ponta'nın övgü dolu sözlerine Erdoğan, elini kalbine götürerek karşılık verdi.

"Romanya halkı adına beni buraya tarihi ana tanıklık etmek üzere çağırdığınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten de bugün dünyanın merkezi bu şehir oluyor. Sizi tebrik ederim. Bir kez daha Avrupa ile Asya bu sefer demiryoluyla ipek yolu olarak birleşiyor. Londra'yla bütün Asya trenle bir araya geliyor. Bu gerçekten tarihi başarıdır.

MUAZZAM PROJE MUAAZZAM SİYASETÇİLER

Burada muazzam bir projeden bahsediyoruz. Muazzam proje sadece muazzam halklarla muazzam siyasetçilerle gerçekleştirilebilir. Bir kez daha izin verirseniz ben sizin önününüzde sizin bu muhteşem halkınızın muhteşem ülkenizin ne kadar büyük bir hayranı olduğumu ifade edeyim.

MUHTEŞEM BİR LİDERİNİZ VAR

Ve aynı zamanda özellikle kendini çok adamış olan muhteşem bir lideriniz var. Sayın Başbakan Erdoğan'a şahsen ne kadar hayran olduğumu belirteyim.

AVRUPALI BAŞBAKANLAR ÇOK İSTERDİ

Herhalde bütün Avrupalı başbakanlar böyle muhteşem bir projenin başında olmayı sahip olmayı çok isterdi. Böyle bir şeyi inşa etmekten çok memnun olurlardı.

TÜRKİYE'Yİ TEBRİK EDERİM

Siz bir kez daha Avrupa ile Asya'yı birleştiriyosunuz. İki kıtayı bir aray getiriyorsunuz. Herhalde böyle bir kutlama için daha iyi bir gün düşünülemezdi. Sizin cumhuriyet bayramınız. sizi tebrik ederim, sizi, halkınızı ve bütün Türkiye'yi tebrik ederim."