BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dış basın AK Partiye arka çıktı

Financial Times, kapatma davasında AK Parti'den yana oldu. Bunun bir tür darbe olduğunu iddia etti. İşte yorumlar;

Abone ol Financial Times gazetesi kapatma davasının bir tür darbe olduğunu idda etti.

New York Times, The Economist gibi dünyanın en saygın yayın organlarının kapatma davasında AK Parti’nin yanında saf tutmasının ardından Erdoğan ve AK Parti’ye bir destek de Financial Times’tan geldi.

Saygın siyaset ve finans gazetesi, dün yayınlanan başyazısında AK Parti’ye arka çıktı. Tayyip Erdoğan’ı uyarmayı da ihmal etmedi.

İşte Financial Times’ın kapatma davası yorumu:

Bir Avrupa ülkesi düşünün, yargı bir anda iktidar partisinin kapatılmasını, başbakan ile cumhurbaşkanının da siyasetten men edilmesini etsin... Hem de seçimlerde büyük bir zafer kazanmalarının hemen ardından... Türkiye’ye hoşgeldiniz...

Bunun adı “Çıplak darbe”

Erdoğan’ın neo-İslamcı ve Avrupa yanlısı hükümetini devirmek isteyen laik kurumlar bunu yaparken hem meşru hem de meşru olmayan yoları kullanmaya hazır olduklarını gösterdi. Laik kesimin bu çabaları anayasal meşruiyetin incir yaprağıyla gizleniyor olsa da seçimde kazanamayan güçlerin çıplak darbesi anlamına gelmektedir. Ve eğer bu darbe başarıya yaklaşsa bile Türkiye, Avrupa’yı unutmalıdır...

Erdoğan kasılmayı bıraksın

Başsavcının açtığı bu davanın hiçbir yararı yoktur. Ve bu bir utançtır. Kıbrıs sorununu çözmek için eli güçlenen ve seçimden büyük bir zafer ayrılan Erdoğan çok daha büyük bir güce sahip. Ancak bu gücünü Türkiye’yi kasıla kasıla dolaşıp popülist konuşmalar yaparak ve türban yasasını çıkarmaya çalışarak kullanmaya çalışıyor. Oysa ki bundan daha önemli işleri var. Örneğin 301 yasası... Artık Erdoğan da bunu ertelemeyi bırakıp başlattığı anayasal devrimi devam ettirmelidir.