BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mehmetçik mayın tarıyor

TSK, Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütüne yönelik başlattığı operasyonları genişletti.

Abone ol

Ağır kış şartlarının ardından bölgede güneşli günler hakim olmaya başladı. Karların erimesiyle birlikte teröristlerin patlayıcı tuzak kurma ihtimaline karşın güvenlik güçleri teyakkuza geçti. Bölgede geniş çaplı arazi arama-tarama faaliyetleri yürüten Mehmetçik, teröristlerin mayın tuzaklarıyla zarar vermesini engelliyor.

Nevruz Bayramı'nı kana bulamak isteyen terör örgütünün emellerine güvenlik güçleri engel oldu. 15-21 Mart 2008 tarihleri arasında güvenlik güçleri, terör örgütü mensupları tarafından hazırlanan 3 patlayıcı madde ve mayını, patlama gerçekleşmeden etkisiz hale getirdi. Güvenlik güçleri yaptıkları incelemede teröristlerin tuzaklarda, 31 kilo 500 gram Amonyum / Potasyum Nitrat, 5 gram da C-4 Plastik Patlayıcı Madde kullandığını belirledi.

2008 Ocak, Şubat ve Mart döneminde terör örgütü tarafından tuzaklanan ve güvenlik güçleri tarafından patlama gerçekleşmeden etkisiz hale getirilen 30 olayda 748 kilo 500 gram Amonyum / Potasyum Nitrat, 21 kilo A-4 Plastik Patlayıcı Madde ile 8 kilo da C-3 ve C-4 plastik patlayıcı kullanıldı.

PATLAYICI TUZAKLARI SIĞINAKLARDAN ÇIKIYOR

Terör örgütüne yönelik bölgede hava destekli operasyonlara köy korucuları da destek veriyor. Operasyonlar özellikle Cudi, Gabar ve Kato dağlarında yoğunlaşmış durumda. Sınırdan terörist sızmalarına karşın geçiş noktaları komando birlikleri tarafından tutulurken; Siirt Jandarma Bölge Komutanlığı, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Hakkari Dağ ve Komanda Tugayı'na bağlı birlikler teröristlere göz açtırmıyor.

Sınır 24 saat termal kameralarla kontrol edilirken; güvenlik güçlerinin yüksek kesimlerdeki arazi arama ve taramaları devam ediyor. Yapılan çalışmalarda terör örgütüne ait çok sayıda sığınak tespit edildi. Teröristlerin saklandıkları mağaralarda yapılan aramalarda ise, güvenlik güçlerine zarar vermek amacıyla hazırlanmış çok sayıda patlayıcı düzeneği bulundu.

Nevruz Bayramı öncesi yoğunlaşan arazi arama taramaları sonrası Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde 3 adet anti personel mayın; Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi dağlık arazi kesiminde 8 sığınak içerisinde 3 adet patlayıcı madde düzeneği; Tunceli'nin Mazgirt ilçesi dağlık arazi kesiminde 1 adet patlayıcı madde düzeneği, Elazığ'ın Arıcak ilçesi dağlık arazi kesiminde 27 kilogramlık teneke kutu içerisinde Amonyum Nitrat kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde düzeneği; Bitlis Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde 5 kilogramlık teneke kutu içerisinde C-4 ve Amonyum Nitrat kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde düzeneği; Bingöl'ün Genç ilçesi dağlık arazi kesiminde bir adet patlayıcı madde düzeneği bulundu.

Patlayıcı tuzakları uzman ekipler tarafından imha edilirken; Diyarbakır'ın Lice ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında ise, terör örgütü mensuplarına ait bir sığınak içerisinde 1 adet jeneratör ele geçirildi. Ayrıca teröristlerin kullandığı sığınaklarda yüklü miktarda muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.