BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,54
HABER /  MEDYA

Diriliş Ertuğrul 3. bölüm Kayılar'ı yıkan haber

Diriliş Ertuğrul 3. yeni bölümü ile yine nefes kesecek. 3. bölüm fragmanında Ertuğrul Halep'e dönüyor ve gördükleri karşısında yıkılıyor.

Abone ol

Diriliş Ertuğrul 3. yeni bölümü ile yine nefes kesecek. 3. bölüm fragmanında Ertuğrul Halep'e dönüyor ve gördükleri karşısında yıkılıyor.

Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç ve Kaan Taşaner’in oynadığı Diriliş "Ertuğrul" dizisinin 3. bölüm fragmanı yayınlandı.

Dizinin 3. bölüm fragmanında Ertuğrul, Halep'ten dönmüştür. Kayılar ve Halime, Ertuğrul'un gelişi ile büyük bir sevinç yaşar. Ertuğrul kendisi yokken obada olanları öğrenir ve yıkılır. Diriliş “Ertuğrul” 3. bölümüyle 24 Aralık Çarşamba akşamı 19.55’te TRT1’de yayınlanacak.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'DA 2. BÖLÜMDE NELER OLDU?

Kış ve  kıtlıkla boğuşan ve bölgelerinde göç etmek istemeyen Kayı'ların destansı hikayesini anlatan dizinin 2. bölümünün  fragmanı yayınlandı. Bu bölümde  Ertuğrul Kayı'ların güvenliği için savaşıyor, gönlünü kurtardığı ailenin kızı Halime'ye kaptırıyor.

diriliş.jpg

Osmanlı'nın kuruluşunu ve Moğol baskıları nedeniyle Şelçuklu yaylalarından göç edemeyen Kayılar'ın hikayesini anlatan Dirişil Ertuğrul dün gece 1. bölümü ile nefes kesti. Kış ve kıtlık Kayılar'ı esir almışken topraklarını terk etmeyen Ertuğrul, gönlünü kurtardığı ailenin kızı Halime'ye kaptırmıştır. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan oynadığı ve  Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın, Hülya Darcan, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner gibi isimlerden oluşan dev kadro izleyiciyi ekran başına kilitledi. Ertuğrul Diriliş'in 2. bölümünde neler olacak?

2. BÖLÜM FRAGMANI

EN BÜYÜK PRODÜKSİYONLARDAN BİRİ

Türk dizi tarihinin en büyük prodüksiyonlarından biri olan "Diriliş Ertuğrul" ilk bölümüyle görücüye çıktı. TRT'nin iddialı dizisi için 51 bin metre kapalı ve açık plato kuruldu. Dizinin dekorları için 4 bin metre kumaş kullanırken, atlar için özel çiftlik ve koreografiler için Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin ve Barbar Conan gibi dünyaca ünlü filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad getirtildi.

diriliş-ertugrul-1.jpg

DİRİLİŞ ERTUGRUL'DA 1. BÖLÜMDE NELER OLDU?

Moğolların baskılarıyla bunalan Kayılar, yurt bulamadıkları için Selçuklulara ait yayladan göç edememişlerdir. Kış ve kıtlık obayı esir almıştır. Süleyman Şah’ın büyük oğlu Gündoğdu, toyda Halep’e gitmeyi önerir. Bu teklif kabul görür.

diriliş-ertugrul-2.jpg

Herkes Süleyman Şah’ın kararını beklemektedir: Halep’e gidecek elçi kim olacaktır?Alpleri ile ava giden Ertuğrul, Müslüman bir aileyi Haçlıların elinden kurtarıp obaya getirir. Kurtardığı ailenin kızı Halime, Ertuğrul’un kalbine bambaşka bir ateş düşürürken obanın bu yeni misafirleri ateşten bir çember içinde hayat mücadelesi veren Kayıları daha büyük bir tehdidin kucağına atacaktır.

diriliş-ertugrul-3.jpg

Bölgenin, Haçlı entrikasının kuklası olan Selçuklu komutanı Kara Toygar, Kayılardan Ertuğrul’un kurtardığı aileyi ister. Aksi halde, Kayı boyunu, ordusuyla ezmekle tehdit eder. Toyda, beyler konuyu istişare ederler. Kayı Beyi Süleyman Şah, aileyle ilgili nasıl bir karar verecektir?

diriliş-ertugrul-4.jpg

Gelişleriyle Kayı obasını karıştıran ailenin sakladıkları gerçek kimlikleri, Kayıları ve Ertuğrul’u sonu bilinmeyen bir maceraya sürükleyecektir.

DİZİYE DAMGA VURAN AV SAHNESİ

DİRİLİŞ ERTUĞRUL EKŞİ SÖZLÜK'TE DE OLAY OLDU

Dün sosyal medyanın gündeminde ilk bölümü ile olay olan Diriliş Ertuğrul vardı. Ekşi Sözlük yazarları da diziye tam not verdi. 

screen-shot-2014-12-11-at-9.55.20-am.png

screen-shot-2014-12-11-at-9.55.14-am.png