BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,83
ALTIN 2.417,19
HABER /  GÜNCEL

Dink iddianamesi yine iade edildi!

Başsavcılık, Dink cinayeti davasında iddianameyi, soruşturma savcısına 2’inci kez geri gönderdi.

Abone ol

İstanbul Başsavcılığı, Hrant Dink cinayeti soruşturmasında 25 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi, ‘eksiklikler olduğu’ gerekçesiyle soruşturma savcısına 2’inci kez geri gönderdi.

İstanbul Başsavcılığı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü’nün Hrant Dink cinayeti soruşturmasında 25 kamu görevlisi aleyhinde hazırladığı iddianameyi iade etti. Başsavcıvekili Orhan Kapıcı, ‘eksikliklerin giderilmesini’ talep etti.

Savcı Kökçü geçen ay da, çoğu kamu görevlisi 25 şüpheli hakkında hazırladığı iddianameyi onay için İstanbul Başsavcıvekili Oğuz Yöntem’e yollamış, ancak UYAP sistemindeki ‘bir teknik sorun’ nedeniyle kendi isteğiyle geri almıştı.

Kökçü daha sonra, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava ile birleştirilmesi talebini ekleyerek, ikinci kez başsavcılığa göndermişti.

Kökçü’nün hazırladığı iddianame

Savcı Gökalp Kökçü’nün hazırladığı iddianamedeki söz konusu talepler şöyleydi:

Dönemin Trabzon Emniyet İstihbarat Şube Müdürü ve bugün İstihbarat Daire Başkanı olan Engin Dinç, dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay ve dönemin İstanbul İl Emniyet İstihbarat Müdürü Ahmet İlhan Güler hakkında, tasarlayarak bir kişiyi öldürmeye yardım etmek iddiasıyla, Ceza Kanunu’nun 83. maddesinden dava açılması;

Dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek ve C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında, kasten öldürme iddiasıyla, Ceza Kanunu’nun 82. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ;

Dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ise görevi kötüye kullanma suçundan yargılanması.

25 kamu görevlisinin yargılanması isteniyor
İddianamede, aralarında Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Engin Dinç, Ahmet İlhan Güler ve Reşat Altay’ın yanı sıra toplam 25 kamu görevlisinin yargılanması isteniyor.