BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  DÜNYA

Merkel'den Balkanlar için savaş uyarısı!

Merkel, Macaristan’ın sınırlarını kapatmasında olduğu gibi, Almanya’nın da Avusturya sınırı kapatması durumunda bölgede kargaşa yaşanabileceğini söyledi.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinin mültecilerin girişini engellemek için Avusturya sınırını kapatması durumunda, Balkan ülkelerinde askeri anlaşmazlık çıkabileceği uyarısında bulundu.

Alman basınında yer alan haberlere göre; dün akşam Darmstadt’ta partisi Hıristiyan Demokrat Birliği'nin (CDU) bir toplantısında konuşan Merkel, Macaristan’ın sınırlarını kapatmasında olduğu gibi, Almanya’nın da Avusturya sınırı kapatması durumunda bölgede kargaşa yaşanabileceğini söyledi. 

YENİ ÇATIŞMA İSTEMİYORUM

Balkanlar'da gerginliğin arttığını kaydeden Merkel’in, “Ben orada tekrar askeri çatışmaların başlamasını istemiyorum” diyerek, sınırların kapatılması fikrine karşı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Hıristiyan Sosyal Birliği (CSU) ve Alman Polis Sendikası mülteci akınının durdurulabilmesi için sınırların kapatılması yönünde çağrı yapmıştı.

DAYANIŞMA İLE ÇÖZÜMDEN YANA

Kötü bir tablo çizmek istemediğini dile getiren Merkel, anlaşmazlıkların kısa sürede çatışmaya dönüşebileceği konusunda uyarıda bulundu. Merkel, sınır kapatmanın çözüm olmadığına dikkat çekerek, mültecilerin başka yollara yöneldiğini, bunun da yeni sorunları beraberinde getirdiğini hatırlattı.

Merkel, Almanya’nın mülteci sorununun dayanışma ile çözümünden yana olduğunu bir kez daha tekrarladı.