BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,49
HABER /  EKONOMİ

Dolar ne kadar dolar kuru bugün 3 Kasım son durum

Dolar ne kadar oldu sorusu seçimler sonrası vatandaşın gündeminde. 1 Kasım seçimleri sonrası düşüş gösteren dolar kuru bugün 3 Kasım 2015 tarihli son rakamlara hızla yükseliyor.Dolar yorumları dolar ne olur sorusunun yanıtı da haberimizde.

Abone ol

Dolar ne kadar sorusunun bugünkü yanıtı piyasalardan geldi.

Dolar kuru bugün 2.8230 liradan güne başladı. Dolar kuru bugün saat 17.00'de 2.85 liraya yükseldi.

Euro ne kadar oldu sorusunun yanıtı ise 3.1230 lira oldu. 

DOLAR KURU YENİDEN YÜKSELİYOR

AK Parti'yi tek başına iktidara taşıyan seçim sonuçlarının ardından dün TL dolar karşısında en yüksek yüzde 5'lik değer kazanırken, kur bugün 2,84'ün üzerine çıktı. Bankacılar yurtiçinde önümüzdeki dönemde piyasalardaki seyrinde ekonomi yönetiminin ve ilk icraatların nasıl şekilleneceğinin belirleyici olacağını belirtiyor. Yurtdışında ise ABD'de ekonomik verilerinin yakından izleneceğini belirten bankacılar, Fed'in Aralık'ta faiz artırımına işaret edecek her türlü verinin TL dahil gelişmekte olan piyasaları olumsuz etkileyeceğine dikkat çekiyor.

Dolar ne kadar dolar kuru bugün 3 Kasım son durum

DÖVİZ KURLARI BUGÜN SAAT 17.00 FİYATLARI

İstanbul ve Ankara'da dolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları, saat 17.00 itibarıyla şöyle:

Dolar ne kadar oldu dolar kuru bugün 3 kasım 2015 saat 17.00 fiyatları


DOLAR YORUMLARI: DOLAR NE OLUR DOLAR DÜŞER Mİ ÇIKAR MI ? 

Commerzbank kıdemli ekonomisti Tatha Ghose Bloomberg, 1 Kasım seçimlerinin piyasadaki etkilerini ve yıl sonu beklentilerini değerlendirdi.

GHOSE: Bizce yıl sonu için dolar/TL'de 2.85 öngörülebilir.

 Ghose piyasalarda seçim sonuçlarının ardından yaşanan rallinin çok fazla süreceğini düşünmediğini belirtti. Habertürk'e konuşan Ghose, "Ancak doların yakın sürede 3 seviyesinin üzerine de çıkacağını düşünmüyorum. Biz bir koalisyon hükümetinin kurulmasını bekliyorduk, şimdi farklı bir sonuçla karşı karşıyayız ancak bu durumun Türk Lirası'nı çok olumlu etkileyeceğini düşünmüyorum" dedi.

DOLAR KURU 2.85 OLUR

Ghose Türk Lirası'nın değer kaybetmesini beklediklerini, bunun da cari açığı olan ülke için normal olduğunu belirtti ve "Türk Lirası'nın değer kaybetmesi çok da sağlıksız birşey değil. Ancak yeni kabinede ekonomi yönetimi açıklandığı zaman yabancı yatırımcı açısından olumlu bir algı olabilir ve para Türkiye'ye geri dönebilir. Bizce yıl sonu için dolar/TL'de 2.85 öngörülebilir. Şu an iyi bir ortam var ancak yakında insanlar temel göstergelere bakarak hareket edecek" dedi.

Ekonomist, gelecek yılda Fed'den faiz artırımının ve TCMB'den faiz indiriminin gündeme gelmesi halinde ise dolar/TL'nin yeniden 3 seviyesine yaklaşabileceğini kaydetti.

Şu an TCMB'den faiz artırımı beklemediğini kaydeden Ghose, "TL ralli yaptığı sürece bu trend tersine dönene kadar buna gerek kalmayacağına dair bir ortam oluşabilir. Yakın zamanda bir faiz artırımı öngörmüyorum" ifadesini kullandı.