BIST 9.570
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.472,28
HABER /  GÜNCEL

Selam Tevhid'de 54 hakim ve savcı için flaş karar!

"Selam Tevhid'de kumpas" soruşturmasında 54 hakim ve savcı hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi.

Abone ol

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında, 54 hakim ve savcı hakkında "siyasal ve askeri casusluk", "silahlı terör örgütü kurma ve üye olma" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından yurt dışına çıkış yasağı kararı aldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından geçici tedbir olarak görevden uzaklaştırılanların da aralarında bulunduğu 54 hakim ve savcı hakkında "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında, "siyasal ve askeri casusluk", "silahlı terör örgütü kurma ve üye olma" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından yurt dışına çıkış yasağı verilmesini istedi.

Talebi değerlendiren Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında Cihan Kansız, Mehmet Berk, Adnan Çimen, Celal Kara, Muammer Akkaş, Hikmet Usta, Mehmet Ekinci, Metin Özçelik, Mustafa Başer, Sedat Sami Haşıloğlu, Menekşe Uyar ve Süleyman Karaçöl'ün de olduğu 54 hakim ve savcının yurt dışına çıkışına yasak koydu.