BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dink davasında 6 askere dava!

Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak Albay Ali Öz'ün de bulunduğu rütbeli 6 asker hakkında daha dava açıldı.

Abone ol Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmalleri bulunduğu gerekçesi ile aralarında dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de bulunduğu rütbeli 6 asker hakkında daha 'görevi ihmal' suçundan dava açıldı.

Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Jandarma Astsubay Okan Şimşek ve Uzman Çavuş Veysal Şahin'in ifadeleri doğrultusunda daha önce başlatılan soruşturma tamamlandı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmalleri bulunduğu gerekçesi ile dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu rütbeli 6 asker hakkında daha 'görevi ihmal' suçundan dava açtı.

İddianamede Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde halen yargılanmalarına devam edilen Astsubay Okan Şimşek ve Uzman Çavuş Veysal Şahin'in de isimlerine yer verildi. Trabzon Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Can tarafından yürütülen soruşturma sonunda, Hrant Dink'in öldürüldüğü dönemde Trabzon İl Jandarma Komutanı olan Albay Ali Öz ve dönemin Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı Metin Y. ile istihbarat görevlileri Önder A., Hüseyin Y., Hacı Ömer Ü., Gazi G., Okan Şimşek, Veysal Şahin hakkında iddianame hazırlandı.

Savcılık, askeri görevlilerin, Hrant Dink'in öldürüleceği bilgisini cinayetten aylar önce almalarına rağmen ilgili makamlara bildirmediklerini ve Dink'in öldürülmesinden sonra geçmişteki istihbari zaafiyetlerini saklamak amacıyla gerçeğe aykırı belge düzenlediklerini belirledi. Başsavcı Vekili Can, iddianamesini Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne 25 Aralık 2008 tarihinde sundu. Şahısların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

Davanın, daha önce Okan Şimşek ve Veysel Şahin hakkında aynı mahkemede açılan ve görüşülmesine 4 Şubat'ta devam edilecek olan davayla birleştirileceği belirtiliyor.