BIST 10.260
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dudak okuyarak kursu bitirdiler

Haymana`daki kursu başarıyla tamamlayanlar için Mahmut Doğan İlkögretim Okulunda sertifika töreni düzenlendi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın himayesinde Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan ``Ana-Kız Okuldayız Kampanyası`` kapsamında Haymana`daki kursu başarıyla tamamlayanlar için Mahmut Doğan İlkögretim Okulunda sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika alanları arasında akraba olan işitme engelli Sema (31) ve Sıdıka Çifçi`ye (35) belgelerini Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Araboğa verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Araboğa, 90 saatlik kursun ardından kampanyaya katılan 19 kişimin özveri göstererek başarılı olduğunu belirterek, kursiyerler arasındaki Sema ve Sıdıka Çifçi`nin işitme engelli olmalarına rağmen öğretmenlerinin dudaklarını okuyarak okuma-yazma öğrendiklerini söyledi.

İki kadının okuma azminin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Araboğa,``yaşları ve durumları ne olursa olsun tüm zorluklara rağmen birinci kademe kurslarımıza devam ederek okuma-yazma öğrenen tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum. İlkokul diplomasına denk olan ikinci kademe kurslarımıza da devam etmelerini istiyorum`` dedi.