BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.397,88
HABER /  DÜNYA

İranda İsrail protesto edildi

İsrail'in Gazze Şeridi saldırısı İran genelinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Abone ol Başkent Tahran'daki Filistin Meydanı'nda bugün toplanan on binlerce kişi, İsrail'in Gazze Şeridi'nde savunmasız masum sivilleri hedef almasını kınadı.

Filistin direnişinin önde gelen dini ve siyasi liderlerinin posterlerini, Filistin ve Hizbullah bayrağını taşıyan göstericiler sık sık, ''İsrail'e ölüm, ABD'ye ölüm'' sloganları attı.

Göstericiler, bazı Arap ülke ve liderlerinin Filistin'de yaşanan insanlık trajedisine ''kayıtsız'' kalmalarını ''Vurdumduymaz Araplara ölüm'' şeklinde slogan atarak protesto etti.

Yapılan konuşmalarda, Filistinlilerin yalnız olmadığı, İsrail saldırılarının üçüncü İntifada'yı başlatacağı uyarısında bulunuldu.

Filistin halkına ulaştırılmak üzere 2000 ton ilaç, gıda ve yakıt yardımının yola çıkarılacağı belirtilerek, halktan ikinci yardım paketi için kampanyaya katılmaları istendi.

İsrail saldırılarında ölen çocukların anısına ve İsrail'i protesto için imza kampanyasına küçük çocuklar da katıldı.

Gösteriye öğrenci birlikleri, Filistin ile yardımlaşma dernekleri başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı.

Bu arada Tebriz, İsfahan, Meşhed, Şiraz başta olmak üzere diğer büyük şehirlerde de İsrail'i protesto gösterileri düzenlendi.

İran, İsrail saldırılarında 300'den fazla Filistinlinin ölmesi ve 1500'e yakınının da yaralanması üzerine bugünü (Pazartesi) genel yas ilan etmişti.