BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dinamit definecilein elinde patladı

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Burunören Köyü'nde dün gece saatlerinde define arayan 3 kişinin elinde dinamit patladı.

Abone ol

Definecilerden 1'i öldü, 2'si ağır yaralandı.

Olay dün saat 23.30 sıralarında Sorgun'un Burunören Köyü Tonkayalar mevkisinde meydana geldi. Daha önce de aynı bölgede define aradıkları belirtilen Osman Nazlı (25), Ahmet Sungur (25) ve Beka Yiğit (20), dinamit patlatarak kazı yapmaya başladı. Bu sırada Osman Nazlı'nın elinde dinamit patladı. Nazlı olay yerinde yaşamını yitirirken, yanındaki arkadaşları Ahmet Sungur ve Beka Yiğit ağır yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gelen köylüler tarafından çağrılan 112 ambulansı ile Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Osman Nazlı'nın cesedi hastane morguna konulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

JENERATOR ÇEKMİŞLER

Daha önce de aynı bölgede definecilerin kazı yaptığını belirten köy halkından Bekir Yeşil, "bölgede dinamit ile define arayanı ilk kez duydum. Gece saatlerinde kazı yaptıkları sırada dinamit patlatıyorlarmış dedi. Ekrem Şimşek ise olayı gece saatlerinde duyduğunu ve köyün içerisinden ambulans geçtiğini belirtirken, köyün hemen dışında yaşayan yaşlı bir amcam var, rahatsızlandığını sandık. Daha sonra köye Jandarma ekipleri gelince muhtarla birlikte olay yerine gittiğimizde definecilerden birinin cansız bedeniyle karşılaştık. Kazı yaptıkları bölgeye jeneratör ve elektrik kabloları çekmişler. Dinamitin patlaması sonucu hayatını kaybeden şahıs bizim köyden evliydi. Akşam hava karardıktan sonra bölgeye gelip kazı yapıyorlarmış" dedi.

Olay yerine gelen Cumhuriyet Başsavcısı tarafından yapılan ilk incelemenin ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı.