BIST 10.261
DOLAR 32,32
EURO 34,77
ALTIN 2.389,47
HABER /  GÜNCEL

Muş'ta 60 kilo patlayıcı bulundu

Muş'ta, askerlerin sıklıkla kullandığı yolda tuzaklanmış şekilde 60 kilogram patlayıcı madde bulundu

Abone ol

Merkeze bağlı Yörecik köyünde Mehmetçiklerin kullandığı patika yolda İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan arazi taramalarında 3 ayrı noktada tuzaklanmış toplam 60 kilogram patlayıcı madde bulundu.

60 KİLOGRAM PATLAYICI BULUNDU

Konuyla ilgili telefonda bilgi veren Vali Ali Çınar, güvenlik güçlerinin önleme faaliyetleri kapsamında arazi taramasına çıktıklarını belirterek; "Bu çalışma kapsamında Yörecik köyü kırsalında 3 ayrı noktada her biri 20 kilogram olmak üzere toplam 60 kilogram patlayıcı madde bulundu. Bulunan patlayıcılar savcılıktan alınan izinle bomba imha uzmanları tarafından imha edildi" dedi.

4 PKK'LI YAKALANDI

Hasköy ilçesinde meydana gelen bir başçavuşun şehit olduğu olayın da önleme çalışması esnasında meydana geldiğini ifade eden Çınar; "Güvenlik güçlerimiz Hasköy'de önleme çalışması yapmak için araziye gittiler. Bu esnada PKK'lıların açtığı ateş sonucu Osmaniye nüfusuna kayıtlı Mehmet Çapar isimli başçavuşumuz şehit düştü. Yapılan çalışmalar kapsamında olayla ilgili 4 PKK'lı yakalandı. Güvenlik güçlerimiz bundan sonra da önleme çalışmalarına aralıksız devam edeceklerdir" diye konuştu.