BIST 10.237
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,39
HABER /  GÜNCEL

PKK'yla mücadelede AB ile işbirliğimiz artıyor

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, geçmişe nazaran AB ile terörle mücadelede daha aktif bir işbirliği yapıldığına dikkat çekti.

Abone ol

Bakan Bağış, "Türkiye’nin PKK ile mücadelesi uluslararası mücadeledir. Nasıl PKK bizim vatandaşlarımızı katlediyorsa AB vatandaşlarını da zehirliyor. Avrupa’nın en büyük uyuşturucu çetesi ve Türkiye’nin düşmanı PKK için birlikte mücadelede edeceğiz.” dedi.

AB Bakanı Egemen Bağış, Belçika Büyükelçisi Pol De Witte’yi makamında ağırladı. Bakan Bağış, Belçika Prensi’nin önümüzdeki günlerde Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesinde Belçika Büyükelçisi’nin kendisini ziyaret ettiğini kaydetti. Belçika prensinin Türkiye'ye yapacağı ziyareti önemsediğinin dile getiren Bakan Bağış, “Hem ikili ilişkilerimiz açısından hem de AB’nin kalbi olan Brüksel’de Türkiye’nin çabalarının daha iyi anlaşılması adına bu ziyaretin önemli olduğuna inanıyoruz.” diye konuştu.

DANİMARKADA BİLE PKK MENSUPLARININ TUTUKLANDIĞINI GÖRDÜK

Bakan Bağış, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Almanya ve Türkiye arasında kara para aklamasının önlenmesi için yapılacak iş birliğine ilişkin soru üzerine Bakan Egemen Bağış şu cevabı verdi: “Terörle mücadelede iş birliğinin artmasına yönelik çabalarımız sürmekteydi. Roj Tv’ye ev sahipliği yapan Danimarka’da bile PKK mensuplarının tutuklandığını görmeye başladık. Geçmişe nazaran işbirliği daha fazla olmaya başladı. Bu konuda milletimizin hassasiyetlerinin AB’liler tarafından algılanmak için de her türlü çabayı sarf edeceğiz. Veliaht prensinin gelmesinin bu açıdan da önemsiyoruz. Türkiye’nin PKK ile mücadelesi uluslararası mücadeledir. Nasıl PKK bizim vatandaşlarımızı katlediyorsa AB vatandaşlarını da zehirliyor. Avrupa’nın en büyük uyuşturucu çetesi ve Türkiye’nin düşmanı PKK için mücadelede edeceğiz.”

Balyoz kararına ilişkin sorulan bir soruya Bakan Bağış, “Henüz gerekçeli karar verilmedi, Gerekçeli karar açıklandığında yorumlarımızı yaparız.” cevabını verdi. Egemen Bağış, 1915 olaylarına ilişkin bir yasanın Fransa Meclisi’nde gündeme getirildiğinin hatırlatılması üzerine de, “Şu an alınmış bir karar yok. AB Demokratlar Birliği’nin Paris’te açılacak bir festivali var eğer kısmet olursa orada hazır bulunmayı ön görüyorum. Yeni bir gelişme olursa onları da sizinle paylaşmayı ön görüyorum." şeklindi konuştu.