BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Din kültürü kitabında skandal!

İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine okutulan Din Kültürü kitabında skandal ifadeler ortaya çıktı.

Abone ol

İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine 2010-2011 öğretim yılından itibaren 5 yıl süreyle okutulacak olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında Kelime-i Tevhid'in anlamı açıkça sansüre uğruyor.

Talim ve Terbiye Kurulu'nun 10.12.2009 tarih Kararı ile 2010-2011 öğretim yılından başlanarak beş yıl süreyle ders kitabı olarak kabul edilmiş olan 4. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında, skandal boyutunda bilgilere rastlandı. 2009 da onaylanan 4. sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabının 20. sayfasında Kelime-i Tevhid'in eksik açıklandığı ortaya çıktı. 

İŞTE O İFADELER


İlköğretim 4.sınıf öğrencilerine 2010-2011 öğretim yılından itibaren 5 yıl süreyle okutulacak olan kitabın 20. sayfasında kelime-i Tevhid ve kelime-i şehadeti öğreniyoruz başlıklı yazıda: " Tevhid kelime anlamı olarak ' birlik veya birleme sözü' anlamına gelir. Allah'ın varlığına ve birliğine inanmak demektir. Kelime-i Tevhid "Lailehe İllallah Muhameddün Resulllah" cümlesine denir. Anlamı da "Allah'tan başka tanrı yoktur" demektir. Kelime-i Tevhidi söyleyen kimse Allah'ın varlığını, birliğini kabul etmiş ve açıkça dile getirmiş olur" şeklindeki ifadelere yer verilmiş.

"TEVHİD'İN EKSİĞİ KÜFÜRDÜR"

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında yer alan Kelime-i Tevhid ibaresinin anlamının eksik olarak yazılması hakkında "Kelime-i Tevhid'in anlamı kasten eksik yazılmışsa bu küfürdür" diyerek tepki gösteren Prof. Dr. Nedim Urhan: "Kelime-i Tevhid kesinlikle parçalara ayrılmamalıdır. Tam olarak söylenmesi gerekmektedir. Yani " Lâ İlâhe İllallah Muhammedden Resulllah" Kelime-i Tevhid'i 'Allah'tan başka İlah yoktur Muhammed O'nun Resuludür' anlamına gelmektedir. Bu kasti olarak ayrılırsa küfre girmek demektir, çok büyük vebali vardır. Bu asla böyle kabul edilemez." diye konuştu.

AB İÇİN Mİ YAPILDI?

Milli Gazete'nin haberine göre, Nedim Urhan, yapılan yanlışın bir Avrupa Birliği projesi olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: " Avrupa Birliği'ne girebilmek için elinden geleni yapıyorlar. Maalesef görünen o ki fazla abartmışlar. İslam dininin şartlarını bile değiştirmeye başladılar. İslam dinini başta Kur'an olmak üzere Efendimizin sünneti ve hadisleri ışığında yaşamak gerekirken bazı çevreler AB standartlarına göre yaşamak istiyorlar. Bu yapılanlar kesinlikle doğru değil. Tamamen küfre girmektir. Kelime-i Tevhid'in yarısını söylemek caiz değil kasten yapılırsa küfürdür". İncelenmeden mi yayınlanıyor? Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabı acaba Müslüman bir grup alim tarafından incelenmedikten sonra mı yayınlandı?