BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dikkat! Kocaeli'de trafik izleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafik akışını ve toplu taşıma sistemini izlemek için özel bir sistem geliştirdi.

Abone ol

Büyükşehir’in toplu ulaşımı kontrol altında tutmak için oluşturduğu Araç Takip Sistemi’nin ara yüzü ve özellikleri değiştirildi. Kent toplu ulaşımında kullanılan Kent Kart Araç Takip Sistemi yenilendi. Araç takip sistemine birçok yeni özellik de eklendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarının hız, güzergâh ve benzeri konularda denetim gerçekleştirmesini sağlayan takip siteminin hem ara yüzü yenilendi hem de sisteme yeni özellikler eklendi. Sistemin değişikliğiyle ilgili yapılan basın toplantısında sistemin birçok yeniliği beraberinde getirdiği ve kent toplu ulaşımının daha rahat takip edileceği vurgulandı.

Elektronik raporlama

Kent Kart Toplu Taşıma Takip Ve Kontrol Sistemi'ne eklenen yeni özelliklerle, bölgede çalışan toplu taşıma araçlarına verilen çalışma saatlerine uyup uymadığı, hız ihlalleri, güzergâh ihlalleri konularında elektronik denetim yapacak ve elektronik olarak raporlama yapacak. Kontrol Merkezi, 444 11 41 Numaralı Alo Büyükşehir hattı ile koordineli çalışacak ve gelen şikâyetler anında değerlendirilerek gerekli işlemlerin yapılması sağlanacak.

Kontrol merkezi

Toplantıda Gebze Bölgesi Toplu Taşıma Kontrol Merkezi’nin de açılacağı ve merkezin açılmasından sonra Kocaeli Toplu Taşıma Kontrol Merkezi'nin yapımına başlanacağı vurgulandı. Sistem hakkında bilgi verilen toplantıya Kara Ulaşım Müdürü Salih Kumbar, Gebze Ulaşım Sorumlusu Özgür Dayı ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı çalışanları ile KENTKART Marmara Sorumlusu Şükrü Burak Peksoy ve ekibi katıldı.