BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Örücülük mesleğini hatırlayan kalmadı

43 yıldır örücülük yapan İbrahim Karaali, bu mesleğin artık tarihe karışmaya başladığını söyledi.

Abone ol

Gümüşçeken Caddesi'ndeki Nilgün İş Hanı'nda faaliyet gösteren örücü İbrahim Karaali, 1967 yılından beri örücülük yaptığını söylerken, gençlerin "Artık böyle bir meslek var mı?" şeklindeki sorularından acı duyduğunu belirtti.

Örücülüğü, yırtılan, delinen veya defolu elbiselerin kendi ipliğiyle onarılması şeklinde tarif eden Karaali, bu ince mesleğin artık tarihe karışmaya başladığını anlattı. Örücülük mesleğinin geleceğini karanlık gördüğünü, yetiştirmek için eleman bulamadıklarını ifade eden Karaali,
''Gelenler 3 gün durup, 4. gün kaçıyor. Yetiştirecek eleman bulamıyoruz" dedi.

Örücülük mesleğinin yok olmaması için Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunan Karaali, "Milli Eğitim'in bu işe el atması lazım. Daha evvel Milli Eğitim'den yetkililer gelip benimle görüştü, ancak herhangi bir kurs açılmadı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde örücülük kursu açılırsa yeni ustalar yetişebilir" diye konuştu.

Örücülüğün meşakkatli bir iş olduğunu ve tecrübe gerektirdiğini söyleyen Karaali, bazı kimselerin örücüyüm diye piyasaya çıktığını, ancak bu işi ellerine yüzlerine bulaştırdığını kaydetti. Her kesimden müşterisi olduğunu ifade eden Karaali, vali ve bürokratların bile müşterileri arasında yer aldığını söyledi.