BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Menderes'in makam aracı oto yıkamacıda

Menderes'in Cadillac marka 1956 model makam aracı, Bursa'da bir oto yıkamacı tarafından kullanılıyor.

Abone ol

Türkiye Cumhuriyeti başbakanlarından merhum Adnan Menderes'in Cadillac marka 1956 model makam aracı, Bursa'da bir oto yıkamacı tarafından kullanılıyor.

Dedesinin 1972 yılında satın aldığı aracı bir süre önce kendisine hediye ettiğini belirten Hakan Kurumahmutoğlu, Menderes'in makam otomobiline gözü gibi baktığını anlatarak, "Bu otomobile sahip olmak gurur vericidir" dedi.


Bursalı bir oto yıkama firmasında bulunan makam aracının, geçen zaman diliminde yıprandığı gözlendi. Otomobilin sahibi 24 yaşındaki Hakan Kurumahmutoğlu, makam aracının dedesi Emrullah Kurumahmutoğlu tarafından kendisine hediye edildiğini söyledi. Ankara'dan 1972'de satın aldığı makam aracının 2004 yılına kadar dedesinin kullandığını dile getiren Kurumahmutoğlu, otomobilin merhum Başbakan Adnan Menderes'e ait olduğunu küçüklükten beri bildiğini ifade etti. Küçüklüğünde hep bu araca sahip olmayı hayal
ettiğini kaydeden Kurumahmutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli başbakanlarından olan Adnan Menderes'in bir dönem kullandığı makam aracına sahip olmak gurur verici. Dedem bunu yıllarca Samsun'da kullandı. Geçtiğimiz günlerde bana hediye etti. Başbakanın bir zamanlar kullandığı aracın sahibi olduğuma bir süre inanamadım. Benim için çok güzel bir duygu" diye konuştu.

"DEDEM 1972 YILINDA 175 TL'YE ALMIŞTI"
Makam otomobilinin geçen zaman dilimi içerisinde yıprandığını belirten Kurumahmutoğlu, araca gözü gibi bakacağının altını çizdi. Aracın ilk geldiği günden bugüne her gün temizliğini yaptığını vurgulayan Kurumahmutoğlu, "Bu araç benim için çok önemli. Adnan Menderes'e çok değer verdiğim için onun sahip olduğu makam otomobiline de gereken önemi vereceğim. Dedem bunu 1972 yılında 175 TL'ye almıştı. 7 Anadol fiyatına denk geliyordu. Dönemin önemli otomobillerinden olan makam aracını eski günlere getirmeye çalışacağım. Yaklaşık 40 bin TL ile bu antika değeri taşıyan aracı ilk günkü haline getiririm" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN MENDERES'İN YAKINLARI BU OTOMOBİLİ BİLMİYOR"

Adnan Menderes'in yakınlarının bu araçtan haberinin olmadığını söyleyen Kurumahmutoğlu, "Başbakan Menderes'in yakınları aracı gelip görebilir. Şu ana kadar Adnan Menderes'in yakınlarından aracı görmek için gelen olmadı. Haberlerinin olacağını tahmin etmiyorum. Ama bundan sonra gelip kendileri makam aracını görebilir. kapımız her zaman açıktır" diye konuştu.