BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.390,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ceviz Festivali sona erdi

Adilcevaz ilçesinde bu yıl 21.'si düzenlenen 'Ceviz Festivali' renkli görüntülerle sona erdi.

Abone ol

İki gün süren festivalin son günü güreş müsabakaları ile başladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve beraberindeki AK Partili milletvekilleri ile Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ın da katıldığı güreş müsabakaları renkli görüntülerle sona erdi.

Burada bir konuşma yapan Ekrem Erdem, festivalin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Buralar bizim ecdadımızın yaşadığı bin yıllık medeniyete vatan olan topraklardır. Bu topraklar üzerinden siyaset yapmaya ve buraları karıştırmak isteyenlere hiç bir zaman fırsat vermeyeceğiz" dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve beraberindekilere Adilcevaz cevizinden yapılan baston ile ceviz hediye edilirken, güreş müsabakalarında dereceye girenlere de ödülleri verildi.
Festivalin düzenlemesine katkıda bulunan iş adamlarına da plaketlerinin verilmesinin ardından Garanti Plaj Futbolu final maçı karşılaşmasına geçildi. İlk defa düzenlenen yelken sporu ile devam eden etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri verildi.


Adilcevaz Meydanı'nda yapılan en kaliteli ceviz yarışmasında ise Murat Dereli birinci, Süleyman Tuzuner ikinci ve Abbas Sayıcı ise üçüncü oldu. En kaliteli ceviz şekeri yarışmasında ise Levent Tağma birinci, Cenan Nacar ikinci ve Fatih Sayıcı üçüncü seçildi. En kaliteli ceviz fidesi yetiştiriciliği yarışmasında da Ersin Ergören birinci, Recep Erçin ikinci ve Rıfat Yağan üçüncü olurken, ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.


Yarışmaların ardından sahne alan mahalli sanatçılar Akın Yiğit ve Alpay Babahan, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle halkı coşturdu. Mahalli sanatçıların ardından sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Hülya Bozkaya ise, kendisini dinleyenleri adeta mest etti. Kendisinin de Muşlu olduğunu ve bu bölgede oynan kötü emelli oyunlara alet olmayacaklarını dile getiren Hülya Bozkaya, "Hepimiz kardeşiz bu öfke ne diye" adlı şarkısı da seslendirdi. Kürtçe ve Türkçe şarkılar seslendiren Bozkaya, Adilcevaz'dan çok etkilendiğini ve buraların bu kadar güzel olduğunu bilmediğini söyledi. Adilcevaz'da bundan sonra yapılacak tüm etkinliklere katılmak istediğini dile getiren Bozkaya'nın üşüdüğünü fark eden bir kadın ise başörtüsünü verdi.
Konser çekilen halaylarla geç saatlere kadar devam etti.