BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.397,82
HABER /  GÜNCEL

Diaspora PKK ile kol kola

Ermeni diasporası Türkiye'ye karşı terör örgütü PKK'ya büyük mali yardımlarda bulunuyor.

Abone ol

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMD) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermeni diasporasının Türkiye'yi güçsüz bırakmak ve parçalayabilmek için terör örgütü PKK'yı destekleyerek büyük mali yardımlarda bulunduğunu bildirdi.

Eğilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aylardır gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda Ermenilerin sözde soykırım iddialarının büyük bir yalandan ibaret olduğunu anlatmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Bu çalışmalara olumlu tepkilerin yanı sıra, son günlerde olumsuz tepkiler de almaya başladıklarını anlatan Eğilmez, ''Elektronik postalarla bize gönderilen tepkilerin kaynağının terör örgütünün yandaşları olduğunu belirledik'' diye konuştu. Terör örgütünün yandaşlarının tepkileriyle, Ermeni-PKK ilişkisinin bir kere daha gün yüzüne çıktığını anlatan Eğilmez, Ermeni terör örgütlerinin dünya kamuoyunun tepkileri üzerine 1980'li yıllarda taktik değiştirerek, PKK terör örgütü ile işbirliğine gittiklerinin bilindiğini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın 1980'de 21-28 Nisanı ''Kızıl Hafta'' olarak ilan ettiğini ve her 24 Nisanı da Ermenilerin sözde katledilme günü olarak andıklarını kaydeden Eğilmez, şöyle konuştu: ''Ermeni-PKK ilişkisiyle ilgili bir başka çarpıcı örnek ise 6-9 Ocak 1993 tarihlerinde Beyrut'taki iki ayrı kilisede düzenlenen ve Lübnan Ermeni Ortodoks Başpiskoposu, Ermeni Parti yetkilileri ile 150 gencin katıldığı toplantıdır. Toplantıda, Ermeni toplumunun gittikçe büyümekte ve ekonomik yönden güçlendiğini anlatan başpiskopos, geliştirilen propaganda faaliyetleri sayesinde bütün dünyada sözde soykırımın daha iyi bilinmeye başlandığını ifade etmiştir.

Başpiskopos konuşmasındaki 'Ermenistan devleti kurulmuştur ve her geçen gün topraklarını genişletmektedir. Türkiye'deki PKK faaliyetlerine verilen destek iyice artırılmaktadır. Bu sayede Türk ekonomisi sıfır noktasına gelecek, ülke kaos ortamına sürüklenecek ve Türkiye bölünme sürecine girecektir. Bugün Türklerin elinde olan topraklar, yarın Ermenilerin olacaktır' ifadeleri, bunların gerçek yüzlerini ortaya koymaktadır.''

PKK-ERMENİ ANLAŞMASI

Lübnan'daki Ermenilerin Türkiye ve Türklere karşı en radikal Ermeni toplumu olduğunu anlatan Eğilmez, Lübnan'daki Ermeni diasporasının terör örgütüyle 1987 yılında bir anlaşma yaptıklarını kaydetti. Ermeni diasporasının, terör örgütü PKK ile yaptığı anlaşmada çeşitli vaatlerde bulunduğunu anlatan Eğilmez, şöyle devam etti: ''Anlaşmada Ermenilerin PKK'nın içinde eğitim faaliyetlerinde bulunmaları kararlaştırılmıştır. Ermenilerin, terör örgütüne her yıl için adam başına 5 bin dolar ödeyeceği yönünde karar alınmıştır.

Ermenilerin küçük çaplı eylemlere katılmaları ve terör örgütüyle ortak eylemler yapmaları da karara bağlanmıştır.'' Lübnan'daki diasporanın yaptığı anlaşmada, Türkiye'de güvenlik kuvvetlerine yönelik eylemlerde istihbaratı Ermenilerin yapması yönünde karar da alındığını kaydeden Eğilmez, ''Türkiye parçalandıktan sonra ele geçirilecek toprakların eşit olarak bölüşüleceği bile bu anlaşmada yer almıştır. Ermeniler, terör örgütünün kamp masraflarının yüzde 75'ini karşılamayı vaat etmiştir'' şeklinde konuştu. -ABD VE DİĞERLERİ- ABD ve Avrupa ülkelerinin PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiklerini hatırlatan Eğilmez, ''Ermenilerin PKK ile ilişkisini bizim kadar ABD ve diğer Avrupa ülkeleri de biliyor. Türkiye'yi yalanlarla suçlamaya kalkanlar bu gerçeği unutmamalıdır'' dedi.

Ermeni-PKK ilişkisiyle ilgili hazırlanan İngilizce metni, elektronik postalarla ABD ve Avrupa'daki birçok ülke vatandaşlarına göndermeye başladıklarını sözlerine ekleyen Eğilmez, ''Ermenilere destek verenler teröre destek verdiklerini bilmelidirler'' diye konuştu.