BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  EKONOMİ

1 YTLye otobüs bileti

Havayolu şirketlerinden sonra otobüs firmaları da yolcu kapma rekabetine giriyor.

Abone ol

Hava yolu şirketlerinin ucuz bilet kampanyalarıyla havada sürdürdüğü yoğun rerabet, Kamil Koç firması tarafından karayoluna taşınıyor. Kamil Koç İcra Kurulu Başkanı Sena Kaleli, “Devletin, hava yolu şirketlerinde uygulanmasına izin verdiği 1 YTL’lik bilet uygulamasını, karayolu taşımacılığında uygulamak için Ulaştırma Bakanlığı’na müracaat ettik'' dedi.

Son aylarda hava yolu şirketleri arasında yaşanan rekabet otobüs firmalarını da harekete geçirdi. Türkiye’nin yolcu taşımacılığındaki köklü firmalarından Kamil Koç, hava yolu şirketlerinin uygulanan 1 YTL’lik bilet uygulamasını, karayolu taşımacılığında da hayata geçirmek için Ulaştırma Bakanlığı’na müracaat etti. Kamil Koç İcra Kurulu Başkanı Sena Kaleli, “Bakanlığın olumlu cevap vermesi halinde, 20 Kasım - 31 Aralık 2006 tarihleri ve 06.00- 18.00 saatleri arasındaki, tüm yurtiçi seferlerimizde 39, 40, 41 ve 42 numaralı koltuklarımızı 1 YTL’den satışa sunacağız'' dedi.

SEKTÖRDE İLK OLACAK

Kamil Koç firmasının 80’inci yıldönümünü kutladıklarını belirten İcra Kurulu Başkanı Sena Kaleli, Bakanlığın onay vermesi halinde sektörde bir ilki gerçekleştireceklerini kaydetti.
Devletin ağırlıkta olduğu hava ve deniz yolu yolcu taşımacılığı sektörlerinde uygulanmasına fırsat verdiği ucuz bilet kampanyalarının haksız rekabete yol açtığını dile getiren Kaleli, “Bizler, yüzde 65’i vergi olan akaryakıt fiyatları, yol ve köprü geçiş ücretleri, ÖTV, KDV ve Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi yüklerin yanı sıra, bir de bu haksız rekabetle mücadele etmek zorunda kaldık. Alternatif taşımacılık sektörlerinin geliştirilmesine karşı değiliz ancak, devlet sektörlerin tümüne adil davranmak zorunda'' diye konuştu.
Karayolu taşımacılığının devlet desteği almadan başarıyla ayakta kaldığını savunun Kaleli, devletin bazı sektörleri sübvanse etmesinin, uzun vadede tekelleşmeye yol açacağını savundu.