BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.409,96
HABER /  DÜNYA

Albay Talatı kızdırdı

KKTC'nin kuruluş yıldönümü kutlamalarında bir albayın program dışı konuşması Talat'ı kızdırdı

Abone ol

KKTC'nin 23. kuruluş yıldönümü kutlamalarına program dışında konuşma yapan Kurmay Albay Ercan Barsakçıoğlu ile Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat arasında yaşanan gerginlik damgasını vurdu.

Talat, eşi Oya Talat'ın, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Piyade Kurmay Albay Ercan Barsakçıoğlu'nun konuşmasını alkışlaması yönündeki uyarısına, "Alkışlamıyorum" yanıtını verdi. Albayın konuşmasına, "Neden bundan haberim yok" diye tepki gösteren Talat'ın, askerin konuşma yapmasını programa kimin koyduğu konusunda bilgi istediği kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, KKTC'nin kuruluş yıldönümü töreninde yapılacak konuşmaların programı bir hafta önce Talat'a sunuldu. KKTC'yi temsilen Talat'ın, Türkiye'yi temsilen de Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün yer aldığı listede, Kurmay Albay Ercan Barsakçıoğlu'nun ismi bulunmuyordu.

Ancak Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'ndaki dünkü kutlamalar sırasında program okunurken, askeri bir temcilcinin de konuşacağının açıklanması Talat'ın sert tepkisine neden oldu. Barsakçıoğlu konuşmasını, "Ne mutlu bayrağı daima yüksekte tutanlara, ne mutlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni kuran ve yaşatanlara, ne mutlu Türküm diyene" sözleriyle tamamladı.

Tören alanındakiler de Barsakçıoğlu'nu alkışladılar. Eşinin Barsakçıoğlu'nu alkışlamadığını fark eden Oya Talat, Cumhurbaşkanı Talat'a, "Canım" diye seslendi. Yerinden sinirli bir şekilde doğrulan Talat, "Alkışlamıyorum" dedi.
Bu arada, Talat'a tören alanında sunulan KKTC ve Türkiye bayraklarının da programda olmadığı öğrenildi. Talat'ın bu konudan da haberi olmaması nedeniyle çok sinirlendiği ifade edildi.

Haber: Sefa Karahasan
Kaynak:www.milliyet.com.tr