BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,77
ALTIN 2.408,90
HABER /  POLİTİKA

Devletin zirvesindeki sır görüşme

Esenboğa Havalimanı'ndaki sürpriz Gül- Erdoğan- Arınç zirvesinde başkanlık sistemi ve Savcı Öz'ün durumu konuştuğu iddia edildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede  "Başkanlık Sistemi" ve "Savcı Zekeriya Öz'ün atanmasına" ilişkin görüş alışverişinde bulundukları öğrenildi. 

Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın, "Başkanlık Sistemi" ile ilgili farklı görüş bildirmesi, medyada "Ters düştüler" şeklinde yorumlanmıştı. 32. Gün programına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise "Cumhurbaşkanlığı adaylığı" gibi kritik konularda Gül ve Erdoğan ile birlikte karar aldıklarını açıklamıştı.

Devletin zirvesindeki üç isim Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakar Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önceki akşam Esenboğ Havalimanı'nda sürpriz bir zirve yapmıştı. Taraf Gazetesi'nin haberine göre, Gül-Erdoğan ve Arınç, o zirvede "Başkanlık Sistemi" ve "Savcı Zekeriya Öz"ün durumunu konuştuğu iddia edildi.

20 DAKİKA SÜRDÜ

Başka kimsenin katılmadığı ve yaklaşık 20 dakika süren görüşmede Başkanlık Sistemi tartışmaları ve özel yetkileri elinden alınan Savcı Zekeriya Öz'ün durumu konuşuldu. Cumhurbaşkanlığı'na yakın kaynaklar Gül'ün soru üzerine Bakanlık Sistemi'nin gündeme geldiğini belirterek Erdoğan'ı tartışmanın dışında tuttuğunu ifade ettiler. Ancak Gül'ün yakın çevresine Başkanlık Sistemi'nin tartışılmasından duyduğu rahatsızlığı da dile gedirildiği vurgulanıyor.