BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  GÜNCEL

Osman Gökçek'e ÇETE sözü!

Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek, hızlı yükselişte olduğu bir dönemde, dinlemeye takıldı.

Abone ol

Beyaz TV'deki çıkışı ile bütün dikkatleri güzerine çeken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in küçük oğlu Osman Gökçek, yaptığı telefon görüşmelerinde, çete lideri İskender Çolak'a "ELLERİNDEN ÖPERİM" diyerek, isteğini soruyor.

Bu haberin Habertürk gazetesinde manşette çıkması da ilginç bir tesadüf oldu. Çünkü, Yiğit Bulut imzasıyla yaklaşık bir ay önce yayımlanan makalede, Osman Gökçek'in "güzel işler" yaptığı anlatılıyordu.

Fezlekeye göre, 30 Nisan 2010 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehip Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'i arayan İskender Çolak'ın dinlemeye takıldığı iddia edilen kayıtları şöyle:

ÇOLAK: Kaynımın kızı var. Adnan Şeker onu sürmüş. Onu lokum yaparım.

GÖKÇEK: İsmini mesaj at. Ellerinden öperim amca.

ÇOLAK: Ben ölmeden seni Çankaya'ya reis yapacağım.

GÖKÇEK: İnşallah

MEHMET NURİ VE BUCAK

Fezlekede eski milletvekili Sedat Bucak ile eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın isimleri de yer alıyor. Yılmaz'ın Bucak ve Akbaba aileleri arasında yaptığı arabuluculuk fotoğraflarla dosyaya girdi. Eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen'in de İskender Çolak'tan ricası olduğu iddiası fezleke de yer aldı. Taşdelen'in 28 Eylül 2010 da aradığı Çolak'a bir partilisinin dolandırıldığını ve arabulucu olmasını istediği ortaya çıktı. Canan adlı kadının da Arif Sağ'ın adını kullanarak Çolak'tan yardım istediği kayıtlara girdi.

BELEDİYEYE ADAYDIM, İSTEĞİNİ YAPMADIM

Polisin dinlenmesine takılan Osman Gökçek Habertürk'ün sorusu üzerine, Çolak'ın kendini Çankaya Belediye Başkanlığı aday adaylığı döneminde aradığını belirterek şunları söylüyor: "Aday adayı olunca 30-40 bin kişide bulunduğu gibi telefonumu bir yerlerden almış. Zaten 10 yıldır aynı telefon numarasını kullanıyorum. Herkes gibi o da beni aramış olabilir. Bir başkasını da arayabilir. Önemli olan ne istediği ve yerine gelip gelmediğidir. Benden birçok insan talepte bulunur, bir daha da aramaz. Belediye işlerine karışmıyorum."