BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,98
HABER /  GÜNCEL

Emniyetin lüks oto galerisi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün garajı, son hırsızlık operasyonlarıyla ele geçirilen lüks otomobillerle adeta galeriye döndü.

Abone ol

Uyuşturucu kaçakçısı Nejat Daş'ın kardeşi Vahdet Daş'a yönelik düzenlenen uyuşturucu operasyonunda alıkonulan 2'si Ferrari 15 lüks otomobil, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesini "lüks oto galerisine" dönüştürdü

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, batırılan "Kısmetim 1" ve "Lucky-S" adlı uyuşturucu gemileriyle ilgili soruşturma nedeniyle tutuklu bulunan ünlü uyuşturucu baronu Nejat Daş'ın kardeşi Vahdet Daş'a yönelik önceki gün büyük bir operasyon düzenlemişti. 8 aylık teknik ve fiziki çalışmanın ardından helikopter destekli olarak İstanbul'da 6 ilçe ile Tekirdağ ve Antalya'da eş zamanlı olarak yapılan operasyonda Gebze'de portakal yüklü bir TIR'da 250 kilo saf eroin ele geçirilmişti. Operasyonda uyuşturucu çetesinin lideri Vahdet Daş, kardeşi Servet Daş, eşi ve 12 adamı gözaltına alınmıştı.

EROİN BAĞIMLISI


Küçükçekmece'deki lüks villasında gözaltına alınan Vahdet Daş'ın, baskın sırasında polise "Kalp krizi geçiriyorum" dediği belirtildi. Bunun üzerine hemen hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen uyuşturucu baronunun kalbinde stent takılı olduğu ancak kalp krizi geçirmediği anlaşıldı. Bunun üzerine Vahdet Daş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Daş'ın villasında yapılan aramada da uyuşturucudan kazandığı 1.5 milyon lira nakit para ele geçirildiği ifade edildi. 34 yaşındaki Vahdet Daş'ın eroin bağımlısı olduğu belirtilirken 8 aylık takip sırasında da evinde uyuşturucu kullanırken görüldüğü kaydedildi.

GÖRENLER ŞAŞIRDI


Bu arada operasyon kapsamında tam bir otomobil tutkunu olan Vahdet Daş'a ait 15 lüks otomobil alıkonulmuştu. Emniyet'in bahçesine çekilen otomobilleri görenler şaşkınlıklarını gizleyemeyip, kendilerini "Emniyet lüks oto galerisine dönmüş" demekten alıkoyamadılar. Daş'ın kazancını resmi olarak belgeleyememesi durumunda lüks otomobillere el konulacağı belirtildi. Bu arada aralarında 2 kadının da bulunduğu 15 kişinin sorgusuna devam ediliyor.